Από τις σπάνιες φορές που κάνω κοτόπουλο, για μένα μόνο και το έκανα τηγανιά, αλλά κοκκινιστή με πατάτες … σαν τηγανητές.
- κοτόπουλο 1/2 φιλέτο κομμένο σε κύβους
- πιπεριά 2 κέρατο κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- ελαιολαδο 2 κουτ.σουπ.
- σκορδο 1 μεγάλη σκελίδα στα τέσσερα
- κρεμμυδι 3 κουτ.σουπ. ψιλοκομμένο
- κρασι 1 φλ.τσαγ. κόκκινο
- νερό 1 φλ.τσαγ. ζεστό
- ντοματα 2 ώριμες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες
- πατατες όσες θέλουμε
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τα κομμάτια του σκόρδου. Τα σωτάρω για μερικά λεπτά και τα βγάζω.
Ρίχνω το κρεμμύδι και σε λίγο τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σωτάρω από όλες τις πλευρές, ρίχνω τις πιπεριές και το κρασί.
Σε μερικά λεπτά εξατμίζεται το οινόπνευμα και ρίχνω την ντομάτα και το νερό.
Χαμηλώνω την φωτιά, σκεπάζω και σιγοβράζω για 15′.
Ξεσκεπάζω για πήξει η σάλτσα. Έτοιμο!!
Τις πατάτες τις κόβω μικρά κομμάτια και τις λαδώνω με το χέρι, με μια-δυο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στρώνω λαδόκολλα σε ταψί, τις απλώνω και ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και ρίγανη.
Σερβίρω και τρώω…μόνος…..
όνειρο!!
Πηγή: stamarstavros.blogspot.comΕιδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα