Η συνταγή του Σαββάτου με μία πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο μας .Μοσχάρι γκουλάς στη χύτρα με καταγωγή από την Ουγγαρία και έναν βελούδινο πουρέ. Να κεράσουμε;;;
- Μοσχάρι 600 γραμμάρια ( ποντίκι ή σπάλα) κομμένο σε μερίδες
- κρεμμυδι 4 ψιλοκομμένα
- πάπρικα 1 κουταλιά της σούπας Ουγγρική
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
- μπούκοβο Μισό κουταλάκι του γλυκού στη μύτη
- πιπεριά 3-4 χρωματιστές
- κανελά 1 ξυλάκι Κεϋλάνης
- ρίγανη Μισό κουταλάκι του γλυκού
- δάφνη 2 μεγάλα φύλλα
- βουτυρο 30 γραμμάρια φρέσκο
- σάλτσα ντομάτας 100 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό
- ζωμό 1 ποτήρι κρέατος
- σκορδο 3 σκελίδες κομμένες
- πιπεριά Φλωρίνης Μια μέτρια κομμένη
- καρότο 1 μικρό
- κετσαπ 1 κουταλιά της σούπας με στέβια
- ντοματα 1 μεγάλη σε μικτά κομματάκια
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
- φυτική κρέμα γάλακτος 1 ποτήρι νερού
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
Μας αρέσει να ταξιδεύουμε σε μέρη του υπόλοιπου κόσμου είτε με βαλίτσες και αποσκευές είτε μέσα από μυρωδιές και γεύσεις. Άλλωστε έναν πολιτισμό τον μαθαίνεις πραγματικά όταν μάθεις πως τρώει.
Σήμερα λοιπόν θα σας ταξιδέψουμε μέχρι την όμορφη Ουγγαρία και θα μάθουμε ένα δικό της παραδοσιακό πιάτο που δεν διαφέρει πολύ από τις ελληνικές γεύσεις. Κοκκινιστό μοσχαράκι γκουλάς στη χύτρα που θα το συνοδεύσουμε με σπιτικό βελούδινο πουρέ πατάτες, ακριβώς όπως εκείνοι.
Δείτε ακόμα Συνταγή για μερακλήδες : Μοσχάρι με φασόλια και πιπεριές
Είναι ένα μοσχαράκι γκουλάς μοσχομυριστό με πολλά μπαχαρικά, κόκκινη δεμένη σάλτσα για πολλές βούτες και φυσικά τρυφερό κρέας που λιώνει στο στόμα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχάρι γκουλάς στη χύτρα:
Ουγγαρέζικο γκουλας όπως το έφτιαχνε η μαμά μου στη χύτρα ταχύτητας
Εκτέλεση για το μοσχάρι γκουλάς
Αρχικά πλένουμε το μοσχαρίσιο κρέας και το στεγνώνουμε καλά. Στην συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα υλικά μας.
Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους, τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κύβους, το καρότο σε ροδέλες και το βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζουμε το μοσχαρίσιο κρέας και το μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο, την ρίγανη, την γλυκιά πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα.
Βάζουμε και το κρέας μαριναρισμένο στην χύτρα να σοταριστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, μαζί με την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους, την κέτσαπ και τον ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Μοσχάρι Köttgryta
Αφού ξεκινήσει το φαγητό να βράζει, κλείνουμε την χύτρα ταχύτητα και αφού η ανέβει η βαλβίδα της, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και ρυθμίζουμε την χύτρα για 35 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 35 λεπτά ψησίματος αποσυμπιέζουμε την χύτρα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μπορεί να ανοίξει το καπάκι. Στο μεταξύ χτυπάμε πολύ καλά το κορν φλάουρ με την φυτική κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε το μείγμα με την φυτική κρέμα γάλακτος στην χύτρα με το κρέας.
Βάζουμε την χύτρα χωρίς το καπάκι αυτήν την φορά και πάλι στην φωτιά, αυτή τη φορά σε πολύ σιγανή θερμοκρασία και ψήνουμε 1-2 λεπτά ακόμη ενώ ανακατεύουμε διαρκώς. Σερβίρουμε πουρέ πατάτας.
Tips για μοσχάρι γκουλάς στη χύτρα
Αντί για μοσχαρίσιο κρέας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό ψαρονέφρι. Η ρίγανη είναι προαιρετική. Αντί για κορν φλάουρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας σελίδας Helena’s Greek cooking
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα