Το γλυκό της Παναγίας: Τούρτα κορμός Μερέντα .Λαχταριστή τούρτα κορμός για της Παναγιάς με μπισκότα πτι μπερ, κρέμα με κουβερτούρα και επάλειψη με μερέντα.
- μπισκότα 400 γραμμάρια πτι μπερ
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 400 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- βουτυρο 20 γραμμάρια
Για την κρέμα
- μερεντα 250 γραμμάρια
Για την επάλειψη
- κουβερτουρα Κατά βούληση τριμμένη
Για την διακόσμηση
Σήμερα θα φτιάξουμε μία λαχταριστή τούρτα κορμό που την μοιράστηκε μαζί μας η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Κάθε της συνταγή είναι πολύ ξεχωριστή, εύκολη οικονομική και μαμαδίστικη και αυτή η τούρτα κορμός δεν αποτελεί εξαίρεση.
Η τούρτα κορμός μερέντα είναι ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό που αποτελείται από μπισκότα πτι μπερ, κρέμα σοκολάτας με κουβερτούρα και επάλειψη από μερέντα. Κάθε κουταλιά είναι απόλαυση και πραγματικά λιώνει στο στόμα. Ό,τι πρέπει για τα γιορτινά μας τραπέζια και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα κορμός Μερέντα:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την τούρτα κορμός Μερέντα
Αρχικά σπάμε τα μπισκότα πτι μπερ σε ένα μπολ και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα. Για την κρέμα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και σπάμε μέσα την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το βούτυρο και έτσι όπως είναι καυτή η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να μουσκευτούν τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ ή ένα τάπερ ή ένα ταψί και το ισιώνουμε απαλά. Το κλείνουμε με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Δείτε ακόμα Τούρτα πυραμίδα
Έπειτα βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και ρίχνουμε από πάνω την μερέντα. Το διακοσμούμε με τριμμένη κουβερτούρα και το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο.
Tips για την Τούρτα κορμός Μερέντα
Η μερέντα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου προτού γίνει η επάλειψη, για να είναι ρευστή και να στρώνει πιο εύκολα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος