Το Σάββατο το θέλει το γλυκάκι του γι’ αυτό και σήμερα σας φτιάχνουμε μία αφράτη τούρτα σοκολάτα σαν σεράνο που λιώνει στο στόμα!
- αυγα 6
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- σπορέλαιο 80 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 125 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για το παντεσπάνι
- κρέμα στιγμής 2 φακελάκια έτοιμη μους με σοκολάτα
Για την κρέμα
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
- κακαο 50 γραμμάρια
Για την σαντιγί
Δείτε ακόμα Εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτα μπανάνα
Η σεράνο είναι η αγαπημένη μας σαντιγί για τούρτες και γλυκά. Σοκολατένια με απαλή γεύση και υφή που δυστυχώς δεν την βρίσκεις τόσο εύκολα. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία υπέροχη τούρτα σοκολάτα σαν σεράνο που θα ξετρελάνει τους πάντες. Πανεύκολη και οικονομική.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα σοκολάτα σαν σεράνο:
Εκτέλεση για την τούρτα σοκολάτα σαν σεράνο
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Μόλις βράσει το σιρόπι, το αφήνουμε στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Ξεκινάμε παράλληλα το παντεσπάνι.
Συγκεκριμένα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με 20 γραμμάρια ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με 60 γραμμάρια ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε 25 ml σπορέλαιο και σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ. Προσθέτουμε την μισή μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Δείτε ακόμα Εύκολη τούρτα για τραπέζι
Ρίχνουμε το υπόλοιπο σπορέλαιο και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε και πάλι πολύ απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί ρηχό, του φούρνου, με λαδόκολλα και το ισιώνουμε απαλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Στην συνέχεια τοποθετούμε μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Βγάζουμε την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα στιγμής μους σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεκινάμε την συναρμολόγηση κόβοντας το παντεσπάνι σε 2 δίσκους. Βάζουμε τον πρώτο δίσκο σε μία πιατέλα και τον σιροπιάζουμε καλά. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα στιγμής. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και πάλι καλά.
Δείτε ακόμα Τρουφάτη τούρτα κορμός
Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα στιγμής και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μαζί με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε σαντιγί και διακοσμούμε την τούρτα. Επίσης διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες και τριμμένη σοκολάτα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αστυνομικός της Βουλής: Γιατί κατήγγειλε τον 45χρονο η σύζυγος του
- Καιρός – Κολυδάς: Πολικό jet stream πλησιάζει τη χώρα μας
- Grand Hotel: Η Αλίκη αρχίζει να ερωτεύεται τον Ρήγα
- Επιστήμονες αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του Άη Βασίλη για πρώτη φορά μετά από 1.700 χρόνια
- Η Γη της Ελιάς : Το επόμενο σκοτεινό σχέδιο της Αμαλίας