Αρνί κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα

Αρνί κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα .Νόστιμο αρνι κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα με κοκκινιστή αρνίσια σπάλα, πατάτες και μυρωδικά.

Το αρνί είναι ένα αγαπημένο κρέας και σήμερα θα το απολαύσουμε σε μία απόλυτα μαμαδίστικη και πεντανόστιμη συνταγή. Ένα πεντανόστιμο αρνί κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα που ονομάζεται και πατατάτο της Κυρά Ρήνης και φυσικά θα το σιγομαγειρέψουμε σε τριμμένη ντομάτα, σκόρδο κρεμμύδι με πατάτες και αρνίσια σπάλα.

Είναι ένα μελωμένο πιάτο με αρνί κοκκινιστό με πατάτες  στην κατσαρόλα που σίγουρα θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα φαγητό τόσο λαχταριστό που θα απογειώσουν τόσο το Κυριακάτικο τραπέζι όσο και το επίσημο τραπέζι σας. Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Αρνί κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα

Αρνί -κοκκινιστό -με- πατάτες- στην- κατσαρόλα-

Για σήμερα μια υπέροχη συνταγή από το περιοδικό Γαστρονόμος. Tο πατατάτο της Κυρά Ρήνης. Αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε.

Εκτέλεση για το Αρνί κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα

Παίρνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα και βαθιά και σε αυτή την κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν αλλά να μην αλλάξουν χρώμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα κομμάτια αρνιού που έχουμε ζητήσει από τον χασάπη, να είναι μεγάλα και με το κόκκαλο, τα οποία τα έχουμε αλατίσει σε μονή στρώσει. Τα αφήνουμε να ροδίσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά. Γυρίζουμε το αρνί από την άλλη μεριά για να τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές και να ροδίσουν για 10-15 λεπτά.

Αρνί κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα

Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες και τι σοτάρουμε και αυτές για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτα μαζί με λίγο βραστό νερό ίσα να καλύψει το κρέας. Δυναμώνουμε την εστία και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το κύμινο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.

Δείτε ακόμα Αρνί στη λαδόκολλα από την Γωγώ Σαμίου

Βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να πάρει η σάλτσα βράση και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες μέχρι η σάλτσα να δέσει και να μελώσει και φυσικά το αρνί να μαλακώσει καλά.

Έπειτα κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες και τις βάζουμε και αυτές στην κατσαρόλα με το αρνί. Μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτας.

Tips για το Αρνί κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα

Αντί για αρνίσια σπάλα μπορούμε να βάλουμε αρνίσιο μπούτι. Αντί για τριμμένες στον τρίφτη μπορούμε να κόψουμε τις ντομάτες κονκασέ. Καθώς βράζεις το πατατάτο προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό αν χρειαστεί.

Προσέχουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό μόνο όταν δούμε ότι χρειάζεται. Θέλουμε οι πατάτες να μαγειρευτούν με τα ζουμιά του φαγητού.

Αρνί -κοκκινιστό -με- πατάτες- στην- κατσαρόλα-

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close