Aρνάκι μπογάνα: Συνταγή για παραδοσιακό αρνί στο φούρνοπου μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και στο γιορτινό σας τραπέζι. Αυτό το αρνάκι ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα. Με φρέσκια ντοματούλα, πατάτες, δενδρολίβανο και θυμάρι αυτό το αρνάκι θα γίνει λουκούμι!
Δείτε ακόμα Αρνάκι ριγανάτο στη λαδόκολλα με δενδρολίβανο μέλι και μουστάρδα
Είναι μία συνταγή με την οποία θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι! Αν δεν θέλετε και φέτος τα Χριστούγεννα να ψήσετε την γαλοπούλα, μπορείτε να δείξετε την προτίμησή σας σε αυτό το μοναδικό αρνάκι! Σίγουρα θα γίνει από το αγαπημένο σας φαγητό και θα το φτιάχνετε συχνά και μέσα στον χρόνο. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ανάμεσα βάζουμε και το αρνάκι που μου έχει κόψει ο χασάπης σε μερίδες. Σπάμε τρεις σκελίδες σκόρδο με ένα μαχαίρι ή με το χέρι μας και τις προσθέτουμε στο φαγητό.
Πλένουμε χαράζουμε και κόβουμε σε μεγάλους κύβους τις ντομάτες. Κόβουμε μία μικρή τουφίτσα δενδρολίβανου, τραβάμε και βγάζουμε λίγα φύλλα και τα ψιλοκόβουμε. Το υπόλοιπο κλαράκι το βάζουμε ανάμεσα από το κρέας μας.
Μαδάμε λίγο θυμάρι και πασπαλίζουμε το φαγητό και βάζουμε τα υπόλοιπα κλαράκια μέσα στο φαγητό. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι. Ραντίζουμε το κρέας με λάδι και κόβουμε τσιμπιές βούτυρο εδώ κι εκεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει και να κάνει ωραία κρούστα το κρέας μας. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες