Το πιο εύκολο και τραγανό Γαλακτομπούρεκο – Galaktoboureko

Ένα σούπερ απολαυστικό γαλακτομπούρεκο που πραγματικά εντυπωσιάζει με τη νοστιμιά του και την εμφάνιση! Είναι ιδανικό για τα οικογενειακά τραπέζια αλλά και για κέρασμα σε γιορτές! Σιροπιαστό, και απίστευτα απολαυστικό!

Υλικά (Ingredients):

Για το σιρόπι (For the syrup):
560γρ. ζάχαρη (560gr. sugar)
475ml νερό (475ml water)

Για την κρέμα (For the cream):
70γρ. σιμιγδάλι ψιλό (70gr. fine semolina)
70γρ. ζάχαρη (70gr. sugar)
4 μικρά αυγά (4 small eggs)
1 λίτρο γάλα (1 litre of milk)
1 χοντρή φλούδα λεμονιού (1 thick lemon peel)
2 βανιλίνες (2 vanillins)

450γρ. φύλλο κρούστας (450gr. phyllo dough)
200γρ. λιωμένο βούτυρο (200gr. melted butter)

Δείτε επίσης Ραβανί εκμέκ σούπερ απολαυστικό!


Close