Φανταστική τούρτα black forest έτοιμη σε 10 λεπτά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη, σύμφωνα με συνταγή ζαχαροπλαστείου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ.
- κακαο 30 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 & 1/2 κ.γ.
- αυγα 5 μεσαία
- ζαχαρη 125 γρ.
Υλικά
- σαντιγί 400 γρ.
Για την σαντιγί
- σοκολάτα Κατά βούληση φλούδες
Για το γαρνίρισμα
- κερασια Κατά βούληση γλυκό του κουταλιού
Για την γέμιση
Οι τούρτες black forest είναι από τα πιο διαδεδομένα. Τούρτα ή πάστες με σαντιγί, τριμμένη σοκολάτα στο γαρνίρισμα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι στην γέμιση. Ο συνδυασμός του φρούτου και της σαντιγί έχει πολλούς θαυμαστές.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία τούρτα black forest ακριβώς σαν αυτές που τρώμε από τα ζαχαροπλαστεία, σε μόλις 10 λεπτά. Βέβαια αν δεν έχουμε έτοιμο το παντεσπάνι θα μας πάρει λίγα λεπτά παραπάνω, όμως αξίζει τον κόπο. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Μέθοδος Εκτέλεσης για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για περίπου 7′.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο τσέρκι 20 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για περίπου 25′.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα το τυλίγουμε με μια πετσέτα μέσα σε μια σακούλα για να το χρησιμοποιήσουμε την επόμενη μέρα. Μπορούμε να το τυλίξουμε με μεμβράνη, να το βάλουμε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Αν θέλουμε λευκό παντεσπάνι, αντικαθιστούμε τα 30 γρ. κακάο με 30 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 2 βανιλίνες.
Μέθοδος Εκτέλεσης για την τούρτα
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη σαντιγί ή τη σαντιγί σε σκόνη σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Δείτε ακόμα Σοκολατένιος κορμός black forest με γεμιστά μπισκότα σοκολάτας και ακόμα τέσσερα υλικά
Βάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκ. μια φέτα σοκολατένιο παντεσπάνι.
Αλείφουμε με το σιρόπι ζάχαρης. Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί.
Βάζουμε πάνω από τη σαντιγί γλυκό του κουταλιού κεράσι ή βύσσινο ή κεράσια απύρηνα. Τοποθετούμε τη δεύτερη φέτα παντεσπάνι και τη σιροπιάζουμε.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και λίγο γλυκό του κουταλιού ακόμα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 10′. Ξεφορμάρουμε την τούρτα, γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα και λίγα κεράσια ή γλυκό του κουταλιού.
Tips για την Τούρτα Black Forest σε 10′
Αντί για σαντιγί μπορούμε να βάλουμε σαντιγί σε σκόνη. Αντί για γλυκό του κουταλιού κεράσι μπορούμε να βάλουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσια απύρηνα. Αντί για φλούδες σοκολάτας μπορούμε να βάλουμε τριμμένη σοκολάτα. Θα χρειαστούμε 2 φέτες παντεσπάνι.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα