Η αγαπημένη μας Γκόλφω επιστρέφει με μία δροσερή τούρτα προφιτερόλ, καλύτερη και από του ζαχαροπλαστείου, για να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!!
- αυγα 3
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
- ηλιέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1 φακελάκι
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Υλικά
- ερμολ 1 τενεκεδάκι
- μερεντα 3 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρούχο γάλα Μισό
- βανίλια 1 κάψουλα
Για την κρέμα για το παντεσπάνι
- νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- βουτυρο Μισό φλιτζάνι του τσαγιού (πλάκα)
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αυγα 2 μεγάλα
Για τα σου
- κρέμα μιλφέιγ Μισό φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 300 γραμμάρια
Γέμιση για τα σου
- ζαχαρούχο γάλα Μισό
- νερό 1 γεμάτο τενεκεδάκι από ζαχαρούχο γάλα
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας σκόνη
- βανίλια 1
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- κουβερτουρα 1 μικρή
- κονιάκ 1 κουταλιά της σούπας
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Δείτε ακόμα Ατομικά Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη
Το προφιτερόλ είναι ένα αγαπημένο και δροσερό γλυκό. Απαλή κρέμα βανίλιας μέσα σε τρυφερά σου και μία κρέμα σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Τί άλλο να ζητήσει κανείς για το τέλειο γλυκό; Αν λατρεύετε το προφιτερόλ όπως εμείς, τότε σίγουρα πρέπει να το απολαύσετε…σε τούρτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την βανίλια και στο τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ.
Αφού το μείγμα είναι έτοιμο παίρνουμε μία σπαστή στρογγυλή φόρμα και βάζουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βγάζουμε το πρώτο μείγμα με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, αυτήν την φορά χωρίς λαδόκολλα.
Εκτέλεση για το σιρόπι στην τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα πορτοκαλιού και το κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το περισσότερο σιρόπι στο πρώτο παντεσπάνι που ψήσαμε. Το δεύτερο παντεσπάνι το βρέχουμε με όσο σιρόπι περίσσεψε, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Εκτέλεση για την κρέμα για την γέμιση στο παντεσπάνι στη τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί το ερμόλ, την μερέντα, το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια, όλα κρύα.
Εκτέλεση για την ζύμη σου στη τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Ρίχνουμε το νερό, το βούτυρο, και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις το μείγμα ξεκινά να βράζει, ρίχνουμε όλο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα που να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας τα καλά στο μίξερ. Στρώνουμε λαδόκολλα και κάνουμε μπαλάκια μικρά την ζύμη. Ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Εκτέλεση για την γέμιση σου στη τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Χτυπάμε το φακελάκι κρέμας μιλφέιγ με το φρέσκο γάλα σε αφράτη κρέμα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για την επικάλυψη σοκολάτας στη τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μισό νερό, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, την βανίλια και το κονιάκ. Προσθέτουμε επίσης την κουβερτούρα σπασμένη και ανάβουμε την εστία σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά, με το σύρμα.
Δείτε ακόμα Συνταγή για προφιτερόλ ταψιού με μπισκότα Πτι μπερ!!
Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ. Δυναμώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει και πριν την ρίξουμε πάνω στην τούρτα, χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ για να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Εκτέλεση για την τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Προσθέτουμε σε μία στρογγυλή φόρμα το πρώτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το περισσότερο σιρόπι. Από πάνω στρώνουμε την μισή κρέμα για το παντεσπάνι. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι μας έχει μείνει, χρησιμοποιώντας το πινέλο.
Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα για το παντεσπάνι. Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα για τα σου και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα για το παντεσπάνι, βάζοντας το ένα σου δίπλα από το άλλο.
Στο τέλος βάζουμε την κρέμα σοκολάτας για την επικάλυψη και φροντίζουμε να πάει παντού. Βάζουμε το προφιτερόλ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε. Απολαμβάνουμε.
Tips για την τούρτα προφιτερόλ της Γκόλφως
Αντί για φλούδα πορτοκαλιού στο σιρόπι μπορούμε να βάλουμε λεμονιού. Αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε λικέρ. Αντί για κρέμα μιλφέιγ μπορούμε να κάνουμε κρέμα πατισερί. Οι κρέμες πρέπει να μπαίνουν στο παντεσπάνι και στα σου αφού κρυώσουν οι ζύμες.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες