Τούρτα σοκολάτα με βρώμη_

Τούρτα σοκολάτα με βρώμη! Αυτή η τούρτα είναι φτιαγμένη από βρώμη, κακάο και καρύδα και έχει μία πολύ ξεχωριστή και νόστιμη γεύση. Επίσης από το ίδιο μείγμα φτιάχνουμε τα τρουφάκια μας. Η καρύδα απογειώνει την γεύση ενώ αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα.

Δείτε ακόμα Συνταγή για τούρτα γαλακτομπούρεκο

Είναι μία πολύ γλυκιά τούρτα και άκρως πρωτότυπη. Η βρώμη δεν φαίνεται πολύ στην γεύση οπότε μπορούν να την δοκιμάσουν και παιδιά που δεν τους αρέσει η βρώμη. Αν θέλετε να πειραματιστείτε στην κουζίνα και στην ζαχαροπλαστική αυτή η τούρτα είναι μία πολύ καλή αρχή. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την τούρτα σοκολάτα με βρώμη

Προσθέτουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το βούτυρο, την βρόμη, την βανίλια, το κακάο, τον κρύο καφέ Νες και την καρύδα. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας μαζί. Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ πλαστική μεμβράνη και από πάνω το μείγμα και το καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη καλά.

Το αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί και ξεκινάμε και πλάθουμε με το μείγμα 8 τρουφάκια. Το υπόλοιπο μείγμα, το πλάθουμε μέσα στο μπολ με την μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα μας για μισή ώρα στο ψυγείο. Αναποδογυρίζουμε το μείγμα που έχει πάρει το σχήμα της τούρτας και ρίχνουμε από πάνω τριμμένη καρύδα.

Βάζουμε πάνω από την καρύδα τα τρουφάκια στα σημεία που μας αρέσουν καλύτερα. Μπορούμε αν θέλουμε να λιώσουμε και λίγη κουβερτούρα και να την ρίξουμε σαν επικάλυψη.

Tips για την τούρτα σοκολάτα με βρώμη

Η βρώμη δεν φαίνεται στην γεύση.

Τούρτα σοκολάτα με βρωμη_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close