Συνταγή για Τραγανή σπανακοπρασόπιτα για το κολατσιό στην δουλειά ή για τις λιγούρες μας στο σπίτι. Είναι μία πολύ καλή ιδέα και για το ταπεράκι των διακοπών.
- νερό 1μιση ποτήρι βρύσης
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- αλατι 1 πρέζα
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Υλικά
- καλαμποκέλαιο 200 ml περίπου
Για το άλειμμα
Η μητέρα μου κάθε φορά που ξεκινούσαμε για διακοπές έφτιαχνε διάφορα ταπεράκια με κεφτεδάκια τηγανιτά, πίτες και τέτοια πρόχειρα φαγητά, για την διαδρομή ή για όταν φτάναμε, Να μην χαλούσαμε λεφτά από την πρώτη μέρα στις ταβέρνες. Όπως αυτή η σπανακοπρασόπιτα.
Δείτε ακόμα Σπανακόπιτα για το ταπεράκι του σχολείου με το πιο τραγανό σπιτικό φύλλο
Κι αυτό το ακολουθούν πολλοί γονείς μέχρι και σήμερα για οικονομία. Αυτή η σπανακοπρασόπιτα ικανοποιεί ακριβώς αυτήν την ανάγκη. Έχει τραγανό σπιτικό φύλλο, συνδυάζει δύο υπέροχα χορταρικά, είναι ελαφρώς πικάντικη και μπορούμε να την φτιάξουμε για κάθε περίσταση που θέλουμε κάτι πρόχειρο και χωρίς σάλτσες και λάδια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τραγανή σπανακοπρασόπιτα:
Εκτέλεση για την Τραγανή σπανακοπρασόπιτα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το νερό βρύσης, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και στρώνουμε 6 φύλλα σε ένα ταψί του φούρνου. Λαδώνουμε το καλαμποκέλαιο τα φύλλα μεταξύ τους.
Δείτε ακόμα Σπανακοπιτάκια κουρού
Πάνω από τα φύλλα στρώνουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει, βράζοντας το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και ψιλοκόβοντας τα πράσα. Από πάνω βάζουμε ακόμη 6 φύλλα τα οποία τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και ψήνουμε τους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Tips για την Τραγανή σπανακοπρασόπιτα
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Με το ίδιο φύλλο μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι αλμυρή πίτα μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Νίκη Μουτάφη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος