Τραγανή τυρόπιτα του δεκάλεπτου με φύλλο κρούστας

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα του δεκάλεπτου! Είναι πολύ καλή επιλογή για αρχάριες και αρχάριους με την μαγειρική! Με μικρά πιτάκια φτιάχνετε μία μεγάλη τυρόπιτα με πλούσια γέμιση και τραγανή στην υφή της. Δείτε την συνταγή παρακάτω. Θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά.

Εκτέλεση για τυρόπιτα του δεκάλεπτου:

Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το νερό και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Χωρίζουμε τα φύλλα σε τρία μέρη. Παίρνουμε την μία στοίβα φύλλων και τα απλώνουμε από άκρη σ’ άκρη. Τυλίγουμε σε ρολό και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για ακόμη 2 φορές.

Τραγανή τυρόπιτα του δεκάλεπτου με φύλλο κρούστας

Κόβουμε κάθε ρολό σε έξι μέρη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 34×26 εκ. Προσθέτουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνουμε το μείγμα και το γάλα και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Αλείφουμε με κρόκο αυγού την πίτα μας και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει και να χάσει τα υγρά της!

Δείτε ακόμα Αφράτη στριφτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και καλαμποκάλευρο βήμα, βήμα

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Close