Συνταγή για χοιρινό με ξεροψημένη και τραγανή κρούστα στη λαδόκολλα με πατάτες στο φούρνο για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, σκέτο λουκούμι.
Υλικά:
Για το κρέας:
- χοιρινο 2,5 κιλά περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- ελαιολαδο 6-7 κουταλιές της σούπας
- κουρκουμας 1-2 πρέζες
- μείγμα μπαχαρικών 1 κουταλιά του γλυκού για χοιρινό
Χοιρινό σκέτολουκούμι, ψημένο στη λαδόκολλα με πατάτες φούρνου που θα απογειώσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Είναι ένα φαγάκι, τέλειο για κάθε γιορτινή περίσταση. Κι αφού η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας όλα τα μυστικά για το πιο καλοψημένο χοιρινό κρέας.
Χοιρινό φιλέτο αλά κρεμ με μανιτάρια
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

Εκτέλεση για το χοιρινό με πατάτες στη λαδόκολλα για τη Τσικνοπέμπτη
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις αραδιάζουμε στη μισή γάστρα και τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στην άλλη μισή γάστρα στρώνουμε λαδόκολλα και πάνω τοποθετούμε το χοιρινό. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και κουρκουμά. Στο τέλος βάζουμε το μείγμα μπαχαρικών και κάνουμε ένα απαλό μασάζ για να πάει παντού η μαρινάδα.
Χοιρινό με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Προσθέτουμε το νερό σε όλη τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 3 ώρες με το καπάκι της γάστρας. Την τελευταία μισή ώρα, ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας, για να πάρουν χρώμα οι πατάτες και το κρέας.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr