Τσουρεκάκια -χωρίς- ζάχαρη-

Συνταγή για αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζάχαρη. Αφράτα τσουρέκια χωρίς ζάχαρη για το Πάσχα αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Τα τσουρέκια τα φτιάχνουμε συνήθως το Πάσχα σύμφωνα με το έθιμο. Παρόλα αυτά τα τσουρέκια μπορούμε να τα απολαύσουμε όλο τον χρόνο. Ειδικά όταν δεν έχουν ζάχαρη είναι εξαιρετικά ακόμη κι αν κάνουμε την πιο αυστηρή δίαιτα. Μπορούμε οπότε να φάμε μία φέτα τσουρέκι την εβδομάδα χωρίς ενοχές.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αφράτα τσουρεκάκια χωρίς ζάχαρη που λιώνουν στο στόμα. Μυρωδάτα και αφράτα τσουρέκια με μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ, κάνα δύο απλά υλικά και φυσικά χωρίς ζάχαρη. Ιδανικά για παιδιά που τα λατρεύουν και όχι μόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Τσουρεκάκια χωρίς ζάχαρη

Τσουρεκάκια -χωρίς- ζάχαρη-

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα τσουρεκάκια χωρίς ζάχαρη, αρχικά διαλύουμε την νωπή μαγιά στο φρέσκο γάλα και βάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Στην συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μαζί με το μέλι και προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι στο μείγμα την μαγιά.

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια, το αυγό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαχλέπι, την μαστίχα και το κακουλέ. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τον κάδο. Αφήνουμε το μείγμα για 20 λεπτά στην άκρη να ξεκουραστεί.

Τσουρεκάκια -χωρίς- ζάχαρη-

Μετά τα 20 λεπτά πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε ό,τι σχέδιο μας αρέσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 20 με 30 βαθμούς Κελσίου. Παίρνουμε ένα ταψί, βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο του και αφήνουμε τα τσουρέκια πάνω στην λαδόκολλα να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.

Δείτε ακόμα Ανατολίτικα τσουρέκια με τυρί

Τα αλείφουμε με νερό ή με αυγό και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 175 με 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα.

Η Γιαγια είδε τη συνταγή στην Mamangelic

Τσουρεκάκια -χωρίς- ζάχαρη-

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close