Τα Πασχαλινά τσουρέκια του Δημήτρη Μιχαηλίδη με ζαχαρούχο γάλα χωρίς μίξερ. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφάσισε να κάνει και πάλι τα μαγικά του στην κουζίνα κι έφτιαξε για εμάς εξαιρετικά πασχαλινά τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα. Αυτά τα τσουρέκια είναι μέσα στην γλύκα, με ίνες και φυσικά πολύ – πολύ αφράτα.
- ζαχαρη 230 γρ.
- ζαχαρούχο γάλα 100 γρ.
- νερό 220 γρ. ζεστό
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κ.γ.
- αυγα 2
- ηλιέλαιο 100 γρ.
- Ξύσμα πορτοκαλιού από μισό πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι από μισό πορτοκάλι
- μαγιά 18 γρ. στιγμής
- μαχλέπι 10 γρ.
- Κακουλέ 1/3 κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 850 γρ.
Υλικά
Επειδή οι νόστιμες συνταγές πρέπει να μοιράζονται, αποφάσισε να μας δείξει κι εμάς πως μπορούμε φέτος το Πάσχα να φτιάξουμε τα πιο απολαυστικά τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα.
Αν δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή για τσουρέκια σας υποσχόμαστε πως δε θα ξαναδώσετε χρήματα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά στιγμής, το μαχλέπι, το κακουλέ και ζυμώνουμε για περίπου 15′. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική όταν την πιάνουμε στα χέρια μας. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε 4 κορδόνια και πλέκουμε 2 τσουρέκια με 2 κορδόνια το καθένα. Τα βάζουμε σε λαδόκολλες μέσα σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά ιδανικά για παιδιά
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα, αλείφουμε τα τσουρέκια και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165 για περίπου 35′-40′.
Tips για τα Πασχαλινά τσουρέκια του Δημήτρη Μιχαηλίδη με ζαχαρούχο
Αντί για σουσάμι μπορούμε να βάλουμε φιλέ αμυγδάλου.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος