Αφράτα, αλμυρά τσουρέκια με γέμιση κασέρι!

Αφράτα αλμυρά τσουρέκια με κασέρι που λιώνουν στο στόμα! Δοκιμάστε την συνταγή και δε θα χάσετε!

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι το οποίο το έχουμε διαλύσει με λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα για περίπου δυο λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι αλλά σιγά – σιγά. Επίσης βάζουμε το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι χούφτα χούφτα ώσπου να γίνει μια μαλακή και σταθερή λεία ζύμη. Την μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο και ξεκινάμε να την ζυμώνουμε για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα Τα νηστισιμά τσουρέκια της Sofia Kara που κάναν θραύση

Έπειτα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα. Όταν περάσει η μια ώρα, κόβουμε την ζύμη μας σε μικρά ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα ζυμώνουμε σαν μπαλίτσες και τα ξανά σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Μετά, παίρνουμε την κάθε μπαλίτσα, την ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε στη μέση μια λωρίδα κασεριού. Κλείνουμε την μπαλίτσα μας.

Όταν τελειώσουμε την διαδικασία παίρνουμε τρεις μπαλίτσες και τις φτιάξουμε πλεξούδες. Στη συνέχεια βάζουμε τις πλεξούδες στο ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Αφήνουμε τα τσουρέκια μας να ξεκουραστούν τουλάχιστον 1 ώρα.

Δείτε ακόμα Συνταγή για τα πιο εύκολα αφράτα τσουρέκια για αρχάριες

Όσο πιο πολύ ξεκουράζονται τόσο πιο αφράτα γίνονται. Στο τέλος, αλείφουμε τα τσουρέκια μας με λίγο κρόκο αυγού τον οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 20 με 25 λεπτά.

Αφράτα, αλμυρά τσουρέκια με γέμιση κασέρι!

Αφράτα, αλμυρά τσουρέκια με γέμιση κασέρι!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr

Close