Συνταγή: Φτιάξτε μόνοι τα δικά σας σπιτικά Twix!

Μια συνταγή που αναμένεται να ξεκινήσει “πόλεμο” στο σπίτι μεταξύ μικρών και μεγάλων για …ένα κομμάτι ακόμα!

    Για την επικάλυψη

  • κουβερτουρα 500 γρ. (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
Tί χρειαζόμαστε:
Σκεύος: 1 αλουμινένια φόρμα μιας χρήσης, διαστάσεων 13 x 9 εκ.
Μερίδες: 20 τεμ.
Διαδικασία
Φτιάξτε τη βάση. Προθερµάνετε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Καλύψτε τη φόρµα µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος.
Βάλτε σε ένα µεσαίου µεγέθους µπολ το βούτυρο (σε κύβους) και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα µε µίξερ χειρός για 3΄ σε δυνατή ταχύτητα µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπήστε σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να γίνει ένα ενιαίο µείγµα. Αδειάστε το µέσα στη φόρµα και πιέστε το µε τα χέρια σας µέχρι να γίνει αρκετά λεπτό. Ψήστε το στη µεσαία σχάρα για 18΄-20΄και όταν είναι έτοιµο αφήστε το να κρυώσει τελείως.
Φτιάξτε τη γέµιση µε καραµέλα. Βάλτε τις καραµέλες γάλακτος σε ένα µεγάλο µπολ και εφαρµόστε το στο χείλος µιας κατσαρόλας ιδίου µεγέθους, την οποία έχετε γεµίσει µε νερό κατά τα 2 / 3 (µπεν µαρί). Βάλτε τη σε µέτρια φωτιά, προσθέστε την κρέµα γάλακτος και ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάστε το περιεχόµενο επάνω από τη βάση µπισκότου. Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Συνταγή: Φτιάξτε μόνοι τα δικά σας σπιτικά Twix!
Βγάλτε το από το ψυγείο και ξεφορµάρετε τη βάση µε την καραµέλα µεταφέροντάς τη µε µια µεγάλη σπάτουλα µεταλλική σε µια πιατέλα. Κόψτε µε ένα µαχαίρι 20 µακρόστενες λωρίδες διαστάσεων 15 x 2 εκ.
Συνταγή: Φτιάξτε μόνοι τα δικά σας σπιτικά Twix!
Συνταγή: Φτιάξτε μόνοι τα δικά σας σπιτικά Twix!
Φτιάξτε την επικάλυψη. Βάλτε σε κοµµάτια τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα µπολ που µπαίνει στο φούρνο µικροκυµάτων και λιώστε τη. Με τη βοήθεια µιας κουτάλας µε τρύπες βουτήξτε µέσα στη λιωµένη σοκολάτα τις µπάρες και ακουµπήστε τις σε µια πιατέλα. Βάλτε τις στο ψυγείο για 10΄ να παγώσει λίγο η σοκολάτα και σερβίρετέ τις.
Συνταγή: Φτιάξτε μόνοι τα δικά σας σπιτικά Twix!
Συχνά λάθη : Παραψήνουμε το μείγμα για τη βάση, με αποτέλεσμα μετά να σκληραίνει πολύ.
TIP: Βγάλτε τις μπάρες 10’ πριν τις σερβίρετε για να ξεπαγώσει λίγο η καραμέλα που έχουν στη γέμιση.
Καλή όρεξηηηη!!!

Close