Τυρινή εβδομάδα-τυροπιτάκια-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια – βραχάκια, χωρίς φύλλο για την Τυρινή εβδομάδα αλλά και για το σχολικό κολατσιό ή το πάρτι. Από τη φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.

Η Τυρινή ή Τυροφάγος είναι η τελευταία εβδομάδα της περιόδου των Αποκριών. Ονομάστηκε έτσι επειδή απ’ το ξεκίνημά της απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος ενώ αντίθετα επιτρέπεται η κατανάλωση αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

    Για το άλειμμα

  • αυγα 1-2

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

 

Τυροπιτάκια κουρού που μένουν μαλακά για μέρες

 

Αν θέλετε λοιπόν να τιμήσετε αυτό το έθιμο, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα αφράτα, πανεύκολα, οικονομικά και γρήγορα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο. Δεν χρειάζεται να λερώσουμε πολλά σκεύη, γίνονται με αγνά υλικά και μπορούμε να τα φτιάξουμε για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι ή το κολατσιό των μεγάλων.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια για τη Τυρινή εβδομάδα:

Τυρινή εβδομάδα-τυροπιτάκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια για τη Τυρινή εβδομάδα

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το πιπέρι, την φέτα και το τριμμένο κεφαλοτύρι και ζυμώνουμε καλά.

 

Μαλακά τυροπιτάκια με φέτα και δυόσμο

 

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Tips για τα τυροπιτάκια για τη Τυρινή εβδομάδα

Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να βάλουμε τριμμένη γραβιέρα ή και σκέτη φέτα. Βγαίνουν 32 με 36 τυροπιτάκια, ανάλογα το μέγεθος.

Τυρινή εβδομάδα-τυροπιτάκια-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close