τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Συνταγή για τυροπιτάκια κουρού που μένουν μαλακά για μέρες. Αφράτα τυροπιτάκια κουρού από την Τζένη Τσανακτσίδου για το σχολικό κολατσιό ή το παιδικό πάρτι. Μένουν σαν να τα φτιάξατε χθες για μέρες και τα παιδιά θα τα καταβροχθίσουν.

 

    Για τη γέμιση

  • φέτα 400 γραμμάρια τριμμένη

Εύκολα τυροπιτάκια για κατάψυξη

 

Τα παιδιά λατρεύουν τα τυροπιτάκια κι αυτή η συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια κουρού, σίγουρα θα γίνει από τις αγαπημένες τους. Παραμένουν αφράτα και πεντανόστιμα για μέρες και μπορείτε να τα φτιάξετε για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό αλλά και το σνακ των μεγάλων.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια κουρού:

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια κουρού

Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό φρέσκο γάλα, το νερό, το σπορέλαιο και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα. Ρίχνουμε 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια.

Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια και τοποθετούμε σε κάθε φυλλαράκι από λίγη γέμιση φέτας. Κλείνουμε καλά και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.

 

Τυροπιτάκια γίγας για κολατσιό στο σχολείο

 

Στο τέλος χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close