Τυρόπιτα ταψιού με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι

Πεντανόστιμη και εύκολη πιτούλα με φέτα και σουσάμι! Σήμερα σας έχουμε συνταγή για τυρόπιτα στο ταψί, με αφράτη ζύμη από γιαούρτι χωρίς μαγιά. Γίνεται μαλακή και φυσικά είναι μία καλή ιδέα για πρωινό, για κολατσιό ή απογευματινό σνακ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην λεκάνη τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να το αναμειγνύουμε με το σύρμα.

Τέλος προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, το μπεικιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη

Την τοποθετούμε σε σακούλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά!Στην συνέχεια την βγάζουμε πάνω στον πάγκο και την κόβουμε δυο κομμάτια

Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε σε 2 φύλλα όχι πολύ λεπτά όμως Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί(28ν),  τρίβουμε από πάνω μπόλικη φέτα και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.

Το χαράζουμε σε μικρά κομματάκια. Περιχύνουμε την πίτα με χτυπημένο κρόκο αραιωμένο με γάλα φρέσκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Τυρόπιτα ταψιού με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι Τυρόπιτα ταψιού με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι Τυρόπιτα ταψιού με αφράτη ζύμη γιαουρτιού, φέτα και σουσάμι

Close