Τυροπιτάκια-Borek-συνταγή-Κωνσταντινούπολης-

Τυροπιτάκια Borek με την αυθεντική συνταγή από την Κωνσταντινούπολη

Συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια Borek με φύλλο κρούστας και την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς από την Κωνσταντινούπολη.

Υλικά:

Για το φύλλο:

Για τη γέμιση:

Συνταγή για τυροπιτάκια Borek με την αυθεντική εκτέλεση της γιαγιάς από την Κωνσταντινούπολη. Φτιάξτε αυτά τα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και φέτα για το σχολικό κολατσιό ή το κολατσιό των μεγάλων.

Εύκολα μπουρεκάκια πίτσα για το σχολείο

Τα borek σημαίνουν στα ελληνικά μπουρεκάκια. Υπάρχουν σε πολλές χώρες όμως στην Κωνσταντινούπολη είναι τα καλύτερα. Σήμερα θα φτιάξουμε τραγανά τυροπιτάκια borek με φέτα και φύλλο κρούστας με την αυθεντική συνταγή της Κωνσταντινούπολη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια borek με την αυθεντική συνταγή από την Κωνσταντινούπολη:

Τυροπιτάκια-Borek-συνταγή-Κωνσταντινούπολης-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το φρέσκο γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Με αυτό το μείγμα θα αλείψουμε όλα τα φύλλα.

Τυροπιτάκια-Borek-συνταγή-Κωνσταντινούπολης-

Παίρνουμε την φέτα, την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια την λιώνουμε σχεδόν με ένα πιρούνι. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, τα κόβουμε στη μέση και αλείφουμε το κάθε φύλλο χρησιμοποιώντας το μείγμα με το αλεύρι. Δεν το λυπόμαστε στη ποσότητα.

Μαμαδίστικα αφράτα τυροπιτάκια για το σχολείο

Τυροπιτάκια-Borek-συνταγή-Κωνσταντινούπολης-

Βάζουμε στην άκρη του φύλλου μία μεγάλη κουταλιά θρυμματισμένης φέτας. Πάνω από την φέτα βάζουμε με το πινέλο λίγες επιπλέον σταγόνες από το μείγμα που φτιάξαμε με το αλεύρι. Διπλώνουμε από την αριστερή και την δεξιά πλευρά όπως θα δούμε στο βίντεο.

Ξανά αλείφουμε με το μείγμα του αλευριού και ρολάρουμε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με το μείγμα του αλευριού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-50 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Tips

Η κούπα που χρησιμοποιήσαμε ήταν των 200 ml. Βγαίνουν 25-26 τυροπιτάκια.

Τυροπιτάκια-Borek-συνταγή-Κωνσταντινούπολης-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Οι φωτογραφίες είναι του φίλου μας Giannis Kall

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr