Συνταγή για τραγανά τυροπιτάκια Borek με φύλλο κρούστας και την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς από την Κωνσταντινούπολη.
Υλικά:
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- ηλιέλαιο 1/2 κούπα
- βουτυρο 1/2 κούπα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
Για το φύλλο:
- φυλλο κρουστας 500 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- φέτα 500 γραμμάρια
Συνταγή για τυροπιτάκια Borek με την αυθεντική εκτέλεση της γιαγιάς από την Κωνσταντινούπολη. Φτιάξτε αυτά τα τραγανά τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας και φέτα για το σχολικό κολατσιό ή το κολατσιό των μεγάλων.
Εύκολα μπουρεκάκια πίτσα για το σχολείο
Τα borek σημαίνουν στα ελληνικά μπουρεκάκια. Υπάρχουν σε πολλές χώρες όμως στην Κωνσταντινούπολη είναι τα καλύτερα. Σήμερα θα φτιάξουμε τραγανά τυροπιτάκια borek με φέτα και φύλλο κρούστας με την αυθεντική συνταγή της Κωνσταντινούπολη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια borek με την αυθεντική συνταγή από την Κωνσταντινούπολη:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ηλιέλαιο, το φρέσκο γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Με αυτό το μείγμα θα αλείψουμε όλα τα φύλλα.

Παίρνουμε την φέτα, την κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια την λιώνουμε σχεδόν με ένα πιρούνι. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, τα κόβουμε στη μέση και αλείφουμε το κάθε φύλλο χρησιμοποιώντας το μείγμα με το αλεύρι. Δεν το λυπόμαστε στη ποσότητα.
Μαμαδίστικα αφράτα τυροπιτάκια για το σχολείο

Βάζουμε στην άκρη του φύλλου μία μεγάλη κουταλιά θρυμματισμένης φέτας. Πάνω από την φέτα βάζουμε με το πινέλο λίγες επιπλέον σταγόνες από το μείγμα που φτιάξαμε με το αλεύρι. Διπλώνουμε από την αριστερή και την δεξιά πλευρά όπως θα δούμε στο βίντεο.
Ξανά αλείφουμε με το μείγμα του αλευριού και ρολάρουμε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με το μείγμα του αλευριού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-50 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips
Η κούπα που χρησιμοποιήσαμε ήταν των 200 ml. Βγαίνουν 25-26 τυροπιτάκια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Οι φωτογραφίες είναι του φίλου μας Giannis Kall
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
