Στην παραλία μας πιάνει πάντα μία λιγούρα, αφού ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια για τις λιγούρες της παραλίας!
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια χλιαρό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αυγα 2
- ηλιέλαιο 1 κούπα
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 1 κιλό
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Όταν κάνουμε μπάνιο πρέπει να έχουμε άδειο στομάχι ή τουλάχιστον να έχουμε φάει κάτι ελαφρύ. Παρόλα αυτά, η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και είναι καλό να έχουμε πάντα μαζί μας ένα ταπεράκι με κάνα σνακ, ειδικά όταν μεγαλώνουμε παιδιά, απλά δεν χρειάζεται να πέσουμε με τη μούρη.
Δείτε ακόμα Τραγανά τυροπιτάκια που τρώγονται και κρύα
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε για το ταπεράκι της παραλίας τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι τα παιδιά δεν θα ξεκινήσουν τα “μαμάααα πεινάω” από το πρώτο μισάωρο αλλά κι εσείς δεν θα ξελιγωθείτε τελείως.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια για το ταπεράκι της παραλίας
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια για το ταπεράκι της παραλίας
Αρχικά ξεκινάμε θρυμματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μιξ λουκάνικων Φρανκφούρτης. Σε μία λεκάνη διαλύουμε προσθέτουμε το χλιαρό γάλα φρέσκο και διαλύουμε στο γάλα την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο με τον πλάστη. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι με γραμμές από την μία και από την άλλη πλευρά του φύλλου.
Γεμίζουμε τα μισά με θρυμματισμένη φέτα και τα άλλα μισά με λουκάνικο και κλείνουμε. Αν θέλουμε να τα κάνουμε στρογγυλά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά στο τέλος τα στρίβουμε για να γίνουν κύκλος.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια για το σχολικό κολατσιό
Χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα και αλείφουμε τα πιτάκια μας. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια για το ταπεράκι της παραλίας
Βγαίνουν περίπου 35 πιτάκια συνολικά. Μπορούμε να τα πλάσουμε με ό,τι σχήμα μας είναι πιο εύκολο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Filintatzi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες