συνταγή-για-τυροπιτάκια-και-λουκανικοπιτάκια-

Στην παραλία μας πιάνει πάντα μία λιγούρα, αφού ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια για τις λιγούρες της παραλίας!

Όταν κάνουμε μπάνιο πρέπει να έχουμε άδειο στομάχι ή τουλάχιστον να έχουμε φάει κάτι ελαφρύ. Παρόλα αυτά, η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και είναι καλό να έχουμε πάντα μαζί μας ένα ταπεράκι με κάνα σνακ, ειδικά όταν μεγαλώνουμε παιδιά, απλά δεν χρειάζεται να πέσουμε με τη μούρη.

Δείτε ακόμα Τραγανά τυροπιτάκια που τρώγονται και κρύα

Τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια για το ταπεράκι της παραλίας

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε για το ταπεράκι της παραλίας τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι τα παιδιά δεν θα ξεκινήσουν τα “μαμάααα πεινάω” από το πρώτο μισάωρο αλλά κι εσείς δεν θα ξελιγωθείτε τελείως.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια για το ταπεράκι της παραλίας

συνταγή-για-τυροπιτάκια-και-λουκανικοπιτάκια-

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια για το ταπεράκι της παραλίας

Αρχικά ξεκινάμε θρυμματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μιξ λουκάνικων Φρανκφούρτης. Σε μία λεκάνη διαλύουμε προσθέτουμε το χλιαρό γάλα φρέσκο και διαλύουμε στο γάλα την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο ζυμαράκι.

συνταγή-για-τυροπιτάκια-και-λουκανικοπιτάκια-

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο με τον πλάστη. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι με γραμμές από την μία και από την άλλη πλευρά του φύλλου.

Γεμίζουμε τα μισά με θρυμματισμένη φέτα και τα άλλα μισά με λουκάνικο και κλείνουμε. Αν θέλουμε να τα κάνουμε στρογγυλά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία απλά στο τέλος τα στρίβουμε για να γίνουν κύκλος.

συνταγή-για-τυροπιτάκια-και-λουκανικοπιτάκια-

Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια τριανταφυλλάκια για το σχολικό κολατσιό

συνταγή-για-τυροπιτάκια-και-λουκανικοπιτάκια-

Χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα και αλείφουμε τα πιτάκια μας. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

συνταγή-για-τυροπιτάκια-και-λουκανικοπιτάκια-

Tips για τα τυροπιτάκια και λουκανοπιτάκια για το ταπεράκι της παραλίας

Βγαίνουν περίπου 35 πιτάκια συνολικά. Μπορούμε να τα πλάσουμε με ό,τι σχήμα μας είναι πιο εύκολο.

συνταγή-για-τυροπιτάκια-και-λουκανικοπιτάκια-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Filintatzi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close