Συνταγή για τυρόψωμο στεφάνι. Αφράτο τυρόψωμο σε σχήμα στεφάνι από την Τζένη Τσανακτσίδου με σπιτική ζύμη και φέτα για τα τραπέζια μας αλλά και για σχολικό κολατσιό. Μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμη και για το ολοήμερο, τον παιδικό σταθμό ή και το κολατσιό μας στη δουλειά. Με απλά, μαμαδίστικα υλικά και σίγουρη επιτυχία, τα παιδιά δεν θα αφήσουν ούτε ψίχουλο.
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια ζεστό
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- σπορέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας μαλακό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό περίπου
Υλικά
- κρόκους αυγού 1-2
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Στριφτό αφράτο τυρόψωμο
Η Τζένη Τσανακτσίδου βάζει για άλλη μία φορά όλη της την μαεστρία και μας φτιάχνει ένα πανεύκολο και αφράτο τυρόψωμο σε σχήμα στεφάνι. Είναι η τέλεια επιλογή τόσο για τα γιορτινά μας τραπέζια τόσο και για το πρωινό ή το κολατσιό όλης της οικογένειας.
Μία συνταγή της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τυρόψωμο στεφάνι:
Εκτέλεση για το τυρόψωμο στεφάνι
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο γάλα ζεστό, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο, το μαλακό βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε χούφτα χούφτα το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε σε ένα παχύ φύλλο. Θρυμματίζουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μαλακό τυρόψωμο της Γκόλφως
Τοποθετούμε το μείγμα στην άκρη του φύλλου και το κλείνουμε ρολάροντας το 3 φορές. Την υπόλοιπη ζύμη την κόβουμε σε ροδέλες, τις οποίες ανά 3 κάνουμε πλεξούδες. Αυτές τις πλεξούδες τις βάζουμε πάνω στο ρολό το οποίο ρολό το στριφογυρνάμε και το τοποθετούμε στο ταψί. Το σκεπάζουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Στο τέλος το αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα.
Η εκτέλεση βήμα βήμα
Βήμα 1ο
Βήμα 2ο
Βήμα 3ο
Βήμα 4ο
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος