Πεντανόστιμο  cheesecake Baileys

Ένα λαχταριστό cheesecake με βάση από μπισκότα oreo και γεύση από το γνωστό ποτό Βaileys που θα σας συναρπάσει!

Για τη βάση θα χρειαστείτε

26 ‏μπισκότα oreo
4 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα ‏αλάτι

 

Για το cheesecake θα χρειαστείτε

4×225 γρ. ‏τυρί κρέμα
1 & 1/2 φλιτζ. ‏ζάχαρη
1/4 φλιτζ. ‏καλαμποκάλευρο
4 ‏μεγάλα αυγά
2/3 φλιτζ. ‏Baileys
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη γκανάς σοκολάτας θα χρειαστείτε

2/3 φλιτζ. ‏κρέμα γάλακτος
2 φλιτζ. ‏σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165C.
Βουτυρώστε τη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας με ακτίνα 20εκ.

Για τη βάση

Σε ένα μούλτι χτυπήστε τα μπισκότα oreo με το λιωμένο βούτυρο.
Απλώστε το ομογενοποιημένο μείγμα που προέκυψε στη βάση της αποσπώμενης φόρμας και βάλτε τη στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για το cheesecake

Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει πλήρως απαλό και αφράτο.
Προσθέστε το καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε και τα αυγά. Τέλος προσθέστε τη βανίλια και το Baileys.
Περιχύστε το τελικό σας μείγμα στη βάση μπισκότου που είχατε ετοιμάσει από πριν.
Ψήστε το cheesecake σας για 1 ώρα και 20 λεπτά με 1 ώρα και 3 λεπτά. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει για 1 ώρα και ύστερα τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά για όλη τη νύχτα).

 

Για τη γκανάς σοκολάτας

Όταν το cheesecake είναι έτοιμο για να το σερβίερετε ετοιμάζετε τη γκανάς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ. Κατόπιν ρίχνετε από πάνω την κρέμα γάλακτος.
Περιμένετε 3 λεπτά και κατόπιν αρχίζετε να ανακατεύετε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως.
Τοποθετείτε τη γκανάς στο ψυγείο για 15 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρευστη ελαφρά και ύστερα απλώστε την πάνω από το cheesecake.
Αφήστε το cheesecake για 10 λεπτά μέχρι να φορμάρει πλήρως και με τη γκανάς και κατόπιν απολαύστε το!

Close