Συνταγή για vegan σάλτσα ντομάτας με πιπεριές, καρότα και μελιτζάνες για τα ζυμαρικά μας από τον Γιώργο Ζώλη. Μία σάλτσα με πλούσια γεύση για περιόδους νηστείας, για vegan και χορτοφαγική διατροφή αλλά και για περιόδους αποτοξίνωσης που γίνεται εύκολα με απλά υλικά.
Σάλτσα από φακές για ζυμαρικά
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, οπότε δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να γίνουν vegan ή χορτοφάγοι για ηθικούς λόγους. Ο Γιώργος Ζώλης λοιπόν είπε να μοιραστεί μαζί μας την δική του vegan σάλτσα ντομάτας με λαχανικά για να απογειώσουμε κάθε μακαρονάδα μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την vegan σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά:

Recipe ingredients
500g of pasta 200g of tomato juice 80g of olive oil 1-2 tablespoons of tomato paste Salt pepper 2 onions 3 cloves of garlic 2 red peppers 2 green peppers 2 carrots 2 eggplants 20 cherry tomatoes Half a bunch of parsley 1 package of mushrooms The vegetables are optional, if you don’t like them, don’t add them
Εκτέλεση για την vegan σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο, ανάβουμε την φωτιά και περιμένουμε να ξεκινήσει το σοτάρισμα. Μόλις σοταριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα καρότα τριμμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Στο τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες, τις οποίες τις είχαμε ψιλοκόψει προτού τις βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φύγει η υγρασία των λαχανικών. Για να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφού μαραθούν τα λαχανικά σχετικά, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Αφού φύγει τελείως η υγρασία των λαχανικών προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τότε προσθέτουμε το πιπέρι και τον χυμό ντομάτας.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Στο τέλος προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει καλά και να μελώσουν τα λαχανικά.
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε με την σάλτσα λαχανικών.
Tips για την vegan σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά
Τα λαχανικά είναι προαιρετικά όποια δεν σας αρέσουν δεν τα βάζετε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=AMIYgwkOy5I
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr