Συνταγή για vegan σάλτσα ντομάτας με πιπεριές, καρότα και μελιτζάνες για τα ζυμαρικά μας από τον Γιώργο Ζώλη. Μία σάλτσα με πλούσια γεύση για περιόδους νηστείας, για vegan και χορτοφαγική διατροφή αλλά και για περιόδους αποτοξίνωσης που γίνεται εύκολα με απλά υλικά.
- βίδες 500 γραμμάρια
Υλικά
- ντοματα 200 ml χυμό
- ελαιολαδο 80 ml
- πελτές ντομάτας 1-2 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
- κρεμμυδι 2
- σκορδο 3 σκελίδες
- πιπεριά 2 κόκκινες
- πιπεριά 2 πράσινες
- καρότο 2
- μελιτζάνα 2
- ντοματίνια 20
- μαιντανος 1/2 ματσάκι
- μανιταρια 1 συσκευασία
- νερό 1 ποτήρι ζεστό
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
Για την σάλτσα λαχανικών
Σάλτσα από φακές για ζυμαρικά
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, οπότε δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να γίνουν vegan ή χορτοφάγοι για ηθικούς λόγους. Ο Γιώργος Ζώλης λοιπόν είπε να μοιραστεί μαζί μας την δική του vegan σάλτσα ντομάτας με λαχανικά για να απογειώσουμε κάθε μακαρονάδα μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την vegan σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά:
Recipe ingredients
500g of pasta
200g of tomato juice
80g of olive oil
1-2 tablespoons of tomato paste
Salt
pepper
2 onions
3 cloves of garlic
2 red peppers
2 green peppers
2 carrots
2 eggplants
20 cherry tomatoes
Half a bunch of parsley
1 package of mushrooms
The vegetables are optional, if you don’t like them, don’t add them
Εκτέλεση για την vegan σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο, ανάβουμε την φωτιά και περιμένουμε να ξεκινήσει το σοτάρισμα. Μόλις σοταριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα καρότα τριμμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στο τέλος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες, τις οποίες τις είχαμε ψιλοκόψει προτού τις βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φύγει η υγρασία των λαχανικών. Για να μαραθούν πιο γρήγορα τα λαχανικά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφού μαραθούν τα λαχανικά σχετικά, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Αφού φύγει τελείως η υγρασία των λαχανικών προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τότε προσθέτουμε το πιπέρι και τον χυμό ντομάτας.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Στο τέλος προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει καλά και να μελώσουν τα λαχανικά.
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε με την σάλτσα λαχανικών.
Tips για την vegan σάλτσα λαχανικών για ζυμαρικά
Τα λαχανικά είναι προαιρετικά όποια δεν σας αρέσουν δεν τα βάζετε.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σέρβιρε κατά λάθος σφηνάκια με καθαρτικό – 6 άτομα στην εντατική
- Παιδί έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας
- Άγιος Έρωτας: Η Σμαρώ “χάνει” το παιδί της
- Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Οι 6 περιοχές που θα σφυροκοπήσει η κακοκαιρία Cassandra
- Η Γη της Ελιάς : Η Χάιδω βάζει φιτιλιές στην σχέση του Παρασκευά και της Ειρήνης