Βολβοί- ή -Κρητικοί- ασκορδουλάκοι-

Παραδοσιακοί κρητικοί βολβοί ή αλλιώς ασκορδουλάκοι για μεζές!

Οι βολβοί μοιάζουν εμφανισιακά με τα κρεμμύδια όμως δεν είναι . Θα τους κάνουμε ξιδάτους όπως και στην Κρήτη και θα τους απολαύσουμε με μπύρα, ρακή, ούζο ή τσίπουρο. Οι βολβοί είναι ένας εξαιρετικός μεζές κι αν έχετε πάει Κρήτη μπορεί και να τους έχετε δοκιμάσει.

Ακόμη κι αν δεν είχατε την τύχη να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας όμως, αξίζει να δοκιμάσετε τουλάχιστον τις τοπικές λιχουδιές τους.

Δείτε ακόμα Ξεροτήγανα φιογκάκια :Η απόλυτη Κρητική συνταγή

Για τα να φτιάξετε τους βολβούς θα χρειαστείτε μόλις 4 υλικά και λίγη ώρα από τον χρόνο σας. Μπορεί να σας αρέσουν επίσης Ξεροτήγανα φιογκάκια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Αφού αγοράσουμε τους βολβούς τους καθαρίζουμε και τους πλένουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια τους χαρακώνουμε από την κάτω μεριά. Τους βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με μπόλικο νερό και τους βράζουμε για 2 με 3 λεπτά.

Αυτήν την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για 4 φορές, έτσι ώστε να φύγει όλη η πίκρα. Στο τελευταίο νερό, δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι ψημένοι με ένα πιρούνι. Αν δεν είναι ψημένοι τους βράζουμε για λίγο ακόμη. Τους βγάζουμε από την κατσαρόλα μόλις βράσουν και τους αφήνουμε να κρυώσουν.

Τους βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο άσπρο ξύδι και αλάτι και τους αφήνουμε εκεί για πολλές ώρες. Μόλις είναι έτοιμοι απολαμβάνουμε σε μεζέ!

Βολβοί- ή- Κρητικοί- ασκορδουλάκοι- Βολβοί- ή- Κρητικοί- ασκορδουλάκοι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Giannis Artemis Peteinarakis

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close