Ξεροτήγανα φιογκάκια :Η απόλυτη Κρητική συνταγή

Ξεροτήγανα φιογκάκια :Η απόλυτη Κρητική συνταγή που γίνεται  με πολύ λίγα υλικά στο τηγάνι. Τηγανίζονται στο ελαιόλαδο και το ζυμάρι τους περιέχει μόνο ελαιόλαδο. Η ρακί δίνει έναν κρητικό αέρα σε αυτήν την συνταγή και κάνει αυτά τα φιογκάκια ένα μοναδικό γλυκό για να συνοδεύσουμε την ρακί μας, τα κρύα βράδια του Χειμώνα δίπλα από την σόμπα ή το τζάκι.

Δείτε ακόμα Χυλόφτες : Παραδοσιακά Κρητικά ζυμαρικά

Αν θέλετε λοιπόν να έρθετε σε επαφή με την υπέροχη κρητική κουζίνα για πρώτη φορά, αυτά τα τραγανά κρητικά ξεροτήγανα φιογκάκια ίσως είναι μία καλή αρχή για εσάς. Είναι μία πανεύκολη και οικονομική συνταγή που έχει άρωμα Κρήτης. Κι αφού δεν μπορούμε να την επισκεφθούμε, τουλάχιστον ας την…απολαύσουμε σε αυτή τη συνταγή . Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για τα ξεροτήγανα φιογκάκια

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ρακί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγο. Με έναν πλάστη, ανοίγουμε την ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο.

Κόβουμε το φύλλο μας σε μακριές λωρίδες και στην συνέχεια σε μικρά κομμάτια. Τσιμπάμε τα κομμάτια μας λίγο για να πάρουν σχήμα και τηγανίζουμε τα φιογκάκια μας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Αφήνουμε τα φιογκάκια μας σε αντικολλητικό χαρτί και μόλις τελειώσουμε με το τηγάνισμα, προσθέτουμε το μέλι, τα καρύδια και το σουσάμι.

Tips για τα ξεροτήγανα φιογκάκια

Αντί για ρακί μπορούμε να βάλουμε τσίπουρο.

Ξεροτήγανα φιογκάκια_Η απόλυτη Κρητική συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρία Μανιουδάκη

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close