Σπιτικό- βούτυρο- από -κάσιους-

Συνταγή για βούτυρο από κάσιους. Σημερα θα μάθουμε πως να φτιάξουμε σπιτικό βούτυρο από κάσιους με μόλις…ένα υλικό! Πιο οικονομικά δεν γίνεται!

    Υλικά

  • κάσιους 2 φλ. ωμά ανάλατα (προτιμώ τα βιολογικά)

Το βούτυρο από κάσιους είναι ένα υγιεινό βούτυρο που φτιάχνεται από αυτόν τον πεντανόστιμο ξηρό καρπό. Είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές ενώ μπορούμε να το φάμε ακόμη και σκέτο αφού στην γεύση είναι σαν το…παραδοσιακό κάσιους.

Συνήθως το βούτυρο από κάσιους το αγοράζουμε από τα σούπερ μάρκετ. Δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό διότι είναι ένα είδος βούτυρου που δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Από την άλλη αν θες να φτιάξεις σπιτικό βούτυρο από κάσιους τότε σίγουρα θα σου βγει πιο οικονομικά αφού για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε μόνο…κάσιους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το βούτυρο από κάσιους:

Εσείς φτιάχνετε το δικό σας βούτυρο από κάσιους ή το αγοράζετε έτοιμο; Δείτε πώς με ένα μόνο υλικό και μια πολύ απλή διαδικασία μπορείτε να έχετε έτοιμο το δικό σας βούτυρο κάσιους χωρίς συντηρητικά, φτιαγμένο με το πιο αγνό υλικό. Το τέλειο σνακ!

Το βούτυρο κάσιους μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές που περιέχουν βούτυρο από ξηρό καρπό. Φυσικά μπορεί να φαγωθεί και σκέτο ως άλειμμα πάνω σε ψωμί αλλά και σε συνδυασμό με βρώμη.

Πόση ώρα θα σας πάρει η όλη διαδικασία;

Στην αρχή μπορεί να νιώσετε μια μικρή απογοήτευση γιατί το χτύπημα θέλει υπομονή. Μόλις περάσουν τα πρώτα 5 λεπτά θα δείτε ότι θα αρχίσει να δημιουργείται ένα κρεμώδες μείγμα. Από εκεί και μετά θα χρειαστεί να περάσουν ακόμα 4-5 λεπτά για να έχετε την τέλεια υφή βουτύρου κάσιους.

Πόσο βούτυρο κάσιους βγάζουν τα 2 φλ. ωμά κάσιους;

Τα 2 φλιτζάνια βγάζουν 1 φλιτζάνι βούτυρο κάσιους. Η 1 κ.σ. έχει 97 θερμίδες.

Πώς να αποθηκεύσετε το βούτυρο από κάσιους

Μεταφέρετέ το σε βαζάκι που κλείνει καλά. Μπορείτε να το κρατήσετε εκτός ψυγείου μέχρι και για 2 μήνες. Μέσα στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και για 6 μήνες. Το πιο νόστιμο βούτυρο καρπού που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα με ένα μόνο υλικό.

Χαρακτηριστικά συνταγής

Χρόνος μαγειρέματος 12 MINUTES
Συνολικός χρόνος  22 MINUTES
Θερμίδες 97 η κουταλιά

Εκτέλεση

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε τα κάσιους σε ένα ταψί και να τα ψήσετε στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν τα χτυπήσετε στο μπλέντερ.
Ρίξτε τα κάσιους στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να αποκτήσουν υφή βουτύρου. Αποθηκεύστε στο ψυγείο.

Δείτε ακόμα Φτιαξτε φυστικοβούτηρο σε 15 λεπτά!!!

Βούτυρο-από κάσιους-

Ιδιότητες και θρεπτικά συστατικά που έχει το βούτυρο από κάσιους

To βούτυρο κάσιους διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, (όπως και τα άλλα βούτυρα ξηρών καρπών), ιδιαίτερα θειαμίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες συμμετέχουν σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών, καθώς και βιταμίνη Ε που εμφανίζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Περιέχει χαλκό, που ενισχύει το κολλαγόνο, ψευδάργυρο και σημαντικό ποσοστό σιδήρου.

Βούτυρο-από κάσιους-

Δείτε ακόμη Φτιάχνω σπιτικό ταχίνι βήμα βήμα

 

Βούτυρο-από κάσιους-

Δείτε την συνταγή μέσα από το επίσημο site της Emily Vagia ΕΔΩ

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube πατήστε ΕΔΩ 

Ακολουθήστε την Emily Vagia στο instagram ΕΔΩ 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr

Close