ζαμπονοτυρόπιτα-με-τραγανό-φύλλο-συνταγή-

Μία λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό σπιτικό φύλλο για το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου ακόμα και το παιδικό πάρτι!

Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι από τις αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων και ειδικά των μικρών, αφού τα αλλαντικά σε συνδυασμό με τα τυριά που λιώνουν προσφέρουν μία μοναδική γεύση. Εσείς, αν θέλετε να φτιάξετε αυτή τη ζαμπονοτυρόπιτα για παιδιά, να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ζαμπόν που θα βρείτε τη συνταγή εδώ 

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για ζαμπονοτυροπιτάκια

Η γεύση είναι το ίδιο εξαιρετική. Είναι μία πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με σπιτικό και τραγανό φύλλο που συνδυάζει πολλά τυριά και φυσικά τα αγαπημένα μας αλλαντικά. Εμείς επιλέξαμε το ζαμπόν και μέσα σε δύο μέρες το πολύ το ταψί είχε αδειάσει. Τελείως.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο:

ζαμπονοτυρόπιτα-με-τραγανό-φύλλο-συνταγή-

Εκτέλεση για την ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο

Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη προς σφιχτή.

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί το λαδώνουμε και απλώνουμε από πάνω το πρώτο φύλλο.

Το λαδώνουμε. Πάνω από το φύλλο απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε και αυτό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, με το τριμμένο κεφαλοτύρι, την τριμμένη μυζήθρα, το ζαμπόν και τα αυγά. Απλώνουμε την γέμιση πάνω από τα δύο πρώτα φύλλα και κλείνουμε με τα 2 τελευταία φύλλα και αυτά λαδωμένα μεταξύ τους.

Δείτε ακόμα Σκεπαστή ζαμπονοτυρόπιτα κόλαση

Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν έξω από το ταψί προς τα μέσα και κλείνουμε την πίτα. Ψήνουμε για αρχή πάνω κάτω, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου και στο τέλος, στο αερόθερμο μέχρι να πάρει χρώμα.

ζαμπονοτυρόπιτα-με-τραγανό-φύλλο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close