Αφράτα μπιφτέκια με σιμιγδάλι στο τηγάνι για να γλείφετε τα δάχτυλά σας! Γίνονται μαλακά και ζουμερά και μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες, ρύζι ή σαλάτα. Μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!
- κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
- αυγα 2
- κρεμμυδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
- σκορδο 2 στο τρίφτη
- ελαιολαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
- γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
- ξύδι 2 κσ
- σιμιγδαλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Μπόλικο
- ρίγανη Κατά βούληση
- ηλιέλαιο Όσο χρειάζεται
Υλικά
Εκτέλεση για μπιφτέκια με σιμιγδάλι
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
Δείτε ακόμα Μπιφτέκια κοκκινιστά με κριθαράκι σαν γιουβέτσι!
Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρο τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Marilena Pappa στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr