Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια σόγιας στον φούρνο με πατάτες για κάθε περίοδο νηστείας, αποτοξίνωσης ή για να τα εντάξετε σε μία vegan διατροφή.
Υλικά:
Για το συνοδευτικό:
- πατατες 3-4
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1-2 σφηνάκια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1/2 πορτοκάλι
Συνταγή για vegan μπιφτέκια σόγιας, αφράτα και αρωματικά με πατάτες φούρνου για κάθε περίοδο νηστείας, για μία vegan ή χορτοφαγική διατροφή αλλά και για μία διατροφή πρωτεΐνης. Είναι εύκολα, με λίγα υλικά και δεν έχουν καμία διαφορά με τα μπιφτέκια κρέατος.
Νηστίσιμα μπιφτέκια φακής για κατάψυξη
Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας, να προσπαθούμε να χτίσουμε κορμί και να θέλουμε να αυξήσουμε την πρωτεΐνη, να είμαστε vegan ή χορτοφάγοι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε τα κλασικά και αγαπημένα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο. Απλά θα κάνουμε κάποιες αλλαγές.
Φτιάχνουμε αφράτα, αρωματικά και νόστιμα μπιφτέκια σόγιας, συνοδευόμενα με πατάτες φούρνου με χυμό πορτοκαλιού. Ένα φαγάκι γεμάτο αρώματα και γεύσεις, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το παραδοσιακό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα vegan μπιφτέκια :

Εκτέλεση
Αρχικά φουσκώνουμε τη σόγια για 15 λεπτά σε βραστό νερό και έπειτα τη σουρώνουμε και τη στραγγίζουμε καλά. Ζυμώνουμε τη σόγια με την μουλιασμένη και καλά στυμμένη ψίχα, το τριμμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, τον καλά ψιλοκομμένο βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Επίσης προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο με σιμιγδάλι
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά σκεπασμένη και έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε από πάνω τα μπιφτέκια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο χυμό πορτοκαλιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 1 ώρα.
Tips
Το πορτοκάλι είναι προαιρετικό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Theodora Alexandropoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr