Ζουμερή χοιρινή τηγανιά για το Κυριακάτικο τραπέζι

Ζουμερή χοιρινή τηγανιά για το Κυριακάτικο τραπέζι

Συνταγή για ζουμερή χοιρινή τηγανιά με κουρκουμά και μουστάρδα στη κατσαρόλα για το Κυριακάτικο τραπέζι. Σκέτο λουκούμι!

Υλικά:

Για το σερβίρισμα:

Χοιρινή τηγανιά με κουρκουμά, μουστάρδα και χυμό λεμονιού ψημένη στη κατσαρόλα και όχι στο τηγάνι για πιο υγιεινά. Η Μένια Στεφοπούλου φτιάχνει τηγανιά στη κατσαρόλα τόσο ροδοψημένη που είναι σαν να ψήθηκε στο τηγάνι και θα δούμε μαζί αναλυτικά την εκτέλεση. Την φτιάχνουμε κάθε Κυριακή που θέλουμε να απολαύσουμε κρέας αλλά όχι να μας φάνε τα τηγάνια και ποτέ δεν το μετανιώσαμε!

Χοιρινή τηγανιά σε πουγκάκια από φύλλο κρούστας

Η χοιρινή τηγανιά είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες ή και κυρίως πιάτα. Μόνο που για να την φτιάξουμε θα πρέπει να στεκόμαστε για ώρα πάνω από ένα τηγάνι. Αφήστε που τα τηγανιτά δεν κάνουν και καλό στην υγεία. Γι’ αυτό και θα σας δείξουμε την αγαπημένη μας συνταγή για χοιρινή τηγανιά με κουρκουμά και μουστάρδα, μαγειρεμένη στη κατσαρόλα και όλα τα μυστικά της, για να μην έχει διαφορά με την τηγανιτή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζουμερή χοιρινή τηγανιά για το Κυριακάτικο τραπέζι:

Ζουμερή χοιρινή τηγανιά για το Κυριακάτικο τραπέζι

Εκτέλεση

Παίρνουμε το χοιρινό κομμένο σε κομμάτια τηγανιάς και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Ξεπλένουμε πολύ καλά το κρέας κι έπειτα βάζουμε ελάχιστο νερό και βράζουμε μέχρι να πάρει μία βράση το κρέας. Αδειάζουμε το πρώτο νερό, ξεπλένουμε και πάλι πολύ καλά και στη συνέχεια βάζουμε νερό μέχρι σχεδόν να το σκεπάσει.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο στη μέση, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κουρκουμά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του. Έπειτα δίνουμε όσο χρώμα θέλουμε. Στο τέλος ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ζουμερή χοιρινή τηγανιά για το Κυριακάτικο τραπέζι

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr