Σπιτικός γύρος χοιρινός με την καλύτερη μαρινάδα

Μαρινάδα για γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο με γιαούρτι

Μαρινάδα για γύρο με γιαούρτι, μουστάρδα και 1 μυστικό υλικό που τον κάνει ζουμερό!! Ιδανική για χοιρινό ή κοτόπουλο στον φούρνο – σαν να βγήκε από σουβλατζίδικο.

Υλικά:

Αν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις γύρο στο σπίτι, δες την παρακάτω συνταγή και αναθεώρησε. Η καλύτερη μαρινάδα με γιαούρτι, μουστάρδα και μυρωδικά, ιδανική τόσο για γύρο χοιρινό όσο και για κοτόπουλο στο φούρνο. Με ένα μυστικό συστατικό που θα κάνει τον γύρο ζουμερό σαν από σουβλατζίδικο – και με αυτοσχέδια σούβλα παρακαλώ!

Σπιτικός χοιρινός γύρος όνειρο!

Στην Ελλάδα ο γύρος είναι το αγαπημένο μας street food. Μπορούμε όμως να τον φτιάξουμε και στο σπίτι και πιο συγκεκριμένα στον φούρνο. Όμως για να βγει νόστιμος και ζουμερός χρειάζεται και την κατάλληλη μαρινάδα. Κι εμείς σας έχουμε την καλύτερη!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σπιτικό γύρο χοιρινό με την καλύτερη μαρινάδα:

Σπιτικός γύρος χοιρινός με την καλύτερη μαρινάδα

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε το χοιρινό κρέας και το μαρινάρουμε με το στραγγιστό γιαούρτι, τα τριμμένα κρεμμύδια, το τριμμένο μήλο, τις τριμμένες ντομάτες, την γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, την μουστάρδα σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για όλο το βράδυ. Σε ένα ταψί τοποθετούμε δύο πατάτες κολλητές. Για να σταθούν κόβουμε μία οριζόντια φέτα στο κάτω μέρος. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και καρφώνουμε δύο ξυλάκια για σουβλάκια.

Ζουμερός γύρος κοτόπουλο με το μυστικό για να βγάλεις τα κόκκαλα

Περνάμε τις φέτες του κρέατος στην αυτοσχέδια σούβλα. Τυλίγουμε τον γύρο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες, στους 200 βαθμούς Κελσίου, με αέρα, κι άλλες 2 στους 170 βαθμούς Κελσίου. Τα τελευταία 10 λεπτά ξετυλίγουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα.

Tips

Μη τσιγκουνευτείτε το αλάτι και το πιπέρι.

Σπιτικός γύρος χοιρινός με την καλύτερη μαρινάδα

Η συνταγή είναι της φίλης μας Katerina Avgerinou

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr