Ζύμη για κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα & ότι γέμιση θέλετε

Αφράτα κρουασανάκια με ζαχαρούχο γάλα και γέμιση από φέτα και τυρί κρέμα. Συνταγή για τα πιο νόστιμα και μαλακά κρουασανάκια σαν τυροπιτάκια για μικρούς και μεγάλους.

Ιδανικά για παιδιά που μπορούν να τρώνε τόσο για πρωινό ή απογευματινό κολατσιό, όσο και σαν σνακ το καλοκαίρι στην παραλία, σε εκδρομές και στο σχολείο!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τα χεριά και δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Κόβω το κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια και γεμίζω  με τυρί κρέμα και φέτα.

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε τα κρουασάν. Τα αφήνουμε περίπου για μισή ώρα να ξανά φουσκώσουν μετά αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 20 με 25  λεπτά στους 170 βαθμούς.

Ζύμη για κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα & ότι γέμιση θέλετε

Ζύμη για κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα & ότι γέμιση θέλετε

Ζύμη για κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα & ότι γέμιση θέλετε

Ζύμη για κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα & ότι γέμιση θέλετε

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Maria Terzidou

Close