Ζύμη -με- 2 -υλικά- για- πολλές- παρασκευές-

Ζύμη με 2 υλικά για πολλές παρασκευές. Με την ζύμη αυτή, μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά, η αλμυρά, παρασκευάσματα, όπως πίτσα, ρολά κανέλας, μπριός, πρέτσελ κ.α.

Αν σας αρέσει η μαγειρική σίγουρα έχετε χωθεί πολλές φορές μέσα στην κουζίνα σας για να δοκιμάσετε νέες υπέροχες συνταγές. Ανοίγετε φύλλο, βάζετε τα μυστικά υλικά σας μέσα στις κατσαρόλες και δημιουργείται νόστιμες συνταγές.

Όμως μερικές φορές ενώ θέλουμε να φτιάξουμε μία νόστιμη συνταγή με ζύμη, δεν έχουμε τα υλικά να φτιάξουμε την ζύμη μας. Γι’ αυτό εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία ζύμη εξπρές με μόλις 2 υλικά, το γιαούρτι και το αλεύρι και μπορείτε με αυτήν την ζύμη να φτιάξετε τα πάντα!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την ζύμη με 2 υλικά για πολλές παρασκευές

Ζύμη -με -2- υλικά- για -πολλές- παρασκευές-

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι και το γιαούρτι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο. Στην συνέχεια την χρησιμοποιούμε όπου θέλουμε.

Tips για την ζύμη με 2 υλικά για πολλές παρασκευές

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό αλεύρι ή να κάνουμε μίξη. Μπορούμε να βάλουμε και αλεύρι ολικής άλεσης. Η δόση της συνταγής είναι 400 γρ. ζύμης. Οι αναλογίες για την ζύμη είναι 1 προς 2.

Ζύμη -με -2- υλικά- για -πολλές- παρασκευές-

Δηλαδή 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 200 γρ. για κάθε κούπα αλεύρι. Το γιαούρτι δεν πρέπει να είναι στραγγιστό. Προσθέσουμε αν θέλουμε, ζάχαρη, αλάτι, μπαχαρικά, και βότανα. Αν δεν έχουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του βάζουμε 1 ¼ κουτ. γ. μπέικιν πάουντερ, για κάθε κούπα.

Δείτε ακόμα Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Ζύμη -με -2- υλικά- για -πολλές- παρασκευές-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close