Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε. Ενα κοτόψωμο όνειρο. Σας περίσσεψε κοτόπουλο; Τότε μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την υπέροχη ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε και να μην πεταχτεί τίποτα!

    Για την επικάλυψη

  • σουσαμι Κατά βούληση

Πολλές φορές φτιάχνουμε παραπάνω φαγητό από ότι χρειαζόμαστε επειδή το μάτι μας είναι αχόρταγο ή τα υπολογίζαμε διαφορετικά και μας ήρθαν διαφορετικά. Σας περίσσεψε λοιπόν κοτόπουλο; Αν σας περίσσεψε κοτόπουλο δεν χρειάζεται να το πετάξετε.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για ψωμένια ζύμη με κοτόπουλο που σας περίσσεψε. Εμείς το δοκιμάσαμε και είχε απόλυτη επιτυχία. Μία πρωτότυπη συνταγή που δεν θα την χορταίνετε για να μην πεταχτεί ποτέ ξανά τίποτα!

Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε:

Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Εκτέλεση

Διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα μας.

Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι και το αλάτι και δουλεύουμε το μείγμα μας. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που το μείγμα να γίνει ζύμη.

Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Λαδώνουμε ένα ταψί 40×28 εκατοστών και απλώνουμε εκεί την ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε εκεί για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει. Στην ψίχα κοτόπουλου βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε.

Δείτε ακόμα Περίσσεψε κοτόπουλο; Φτιάξτε μπιφτέκια με κοτόπουλο & λαχανικά

Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Έπειτα με τα δάχτυλά μας κάνουμε αυλάκια στην ζύμη και τα γεμίζουμε με το κοτόπουλο. Αλείφουμε την ζύμη με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Απλώνουμε τριμμένο τυρί πάνω από το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.

Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε

Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά για τη συνταγή για την πιο Ψωμένια ζύμη με το κοτόπουλο που περίσσεψε στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close