Συνταγή για Μπαστουνάκια από ζύμη γιαουρτιού. Υπέροχο κολατσιό με γιαούρτι και φέτα που θυμίζει πεϊνιρλί.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ.
- νερό 250 γρ.
- μαγιά 40 γρ. νωπή
- ζαχαρη 50 γρ.
- αλατι 10 γρ.
- ελαιολαδο 50 γρ.
Υλικά
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κιλό
- φέτα Μισό κιλό θρυμματισμένη
Για την γέμιση
Μία υπέροχη συνταγή για Μπαστουνάκια από ζύμη γιαουρτιού έχουμε για εσάς σήμερα που θα ξετρελάνει τα παιδιά στο σχολείο και όλες οι μαμάδες θα σας ζητάνε το όνομα του φούρνου… Φυσικά μιλάμε για ένα κολατσιό για το σχολείο που θυμίζει πεϊνιρλί. Εμείς το φτιάξαμε με γιαούρτι στραγγιστό και φέτα.
Εσείς όμως μπορείτε να βάλετε ό,τι γέμιση σας αρέσει, όπως σάλτσα ντομάτας, τυρί κρέμα, αλλαντικά, μέχρι και θαλασσινά. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και σίγουρα κάτι καλό και νόστιμο θα βγει από αυτό. Πρόκειται για μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπαστουνάκια από ζύμη γιαουρτιού:
Εκτέλεση για την ζύμη
Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να γίνει χλιαρό και βάζουμε μέσα το ελαιόλαδο και την μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρουμε έναν ωραίο χυλό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον χυλό στο μείγμα με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και στην συνέχεια σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία καθαρή κουβέρτα και αφήνουμε την ζύμη για μία ώρα στην άκρη σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος. Αφού περάσει η 1 ώρα και έχει φουσκώσει η ζύμη μας, ξαναπατάμε και την αφήνουμε στην άκρη για άλλα 15 λεπτά.
Δείτε ακόμα Πεϊνιρλί γίγας με κιμά και αφράτη βουτυρένια ζύμη
Κόβουμε την ζύμη σε ζυμαράκια 80 γραμμαρίων το καθένα. Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε φυλλαράκι και το γεμίζουμε με στραγγιστό γιαούρτι και από πάνω θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε λίγο τα φυλλαράκια μας για να θωρακίσουμε την γέμιση. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα μπαστουνάκια από ζύμη γιαουρτιού
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι γέμιση μας αρέσει. Οι ποσότητες του γιαουρτιού και της φέτας είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή περισσότερο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Έφη Σταμπουλή
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα