Ζυμωτό ψωμί με καλαμποκάλευρο

Συνταγή για ζυμωτό ψωμί με καλαμποκάλευρο και μαγιά. Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό χειροποίητο ζυμωτό ψωμί για όλη την οικογένεια! Τα παιδάκια σας θα τρώνε καθημερινά φρέσκο ψωμί είτε σαν καρβέλι, είτε σαν μαργαρίτα. Γίνεται πεντανόστιμο σαν να το έχετε πάρει από φούρνο και καλύτερο…

Δείτε επίσης Ψωμάκια για σάντουιτς με σουσάμι μαλακά, όπως ακριβώς τα έτοιμα

Πως το φτιάχνουμε :

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά στον πάγκο μας. Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά μας για 2 με 3 λεπτάκια ή για περισσότερο ανάλογα τις αντοχές μας.

Αφού ζυμωθεί το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος ή στην κουζίνα μας για πιο γρήγορα ανάβοντας το φούρνο στους 50 βαθμούς. Μετά από 1 ώρα είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο. Ανοίγουμε το καπάκι του μπολ και βλέπουμε ότι το ζυμαράκι έχει φουσκώσει αρκετά.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε ξανά για 2 με 3 λεπτάκια ίσα ίσα για να δώσουμε σχήμα στο ψωμάκι μας. Για να κάνουμε τα διπλώματα στο ψωμί μας ζυμώνουμε τα καρβέλια μας από έξω προς τα μέσα και το γυρίζουμε στη λαδόκολλα με τα διπλώματα προς τα πάνω. Εδω μπορούμε να το κάνουμε και με τον παραδοσιακό τρόπο,τα διπλώματα δηλαδή από την κάτω πλευρά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς, παίρνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια λαδόκολλα από κάτω. Βάζουμε τα καρβελάκια ή τις μαργαριτουλες στη λαδόκολλα, αλευρώνουμε, χαράζουμε το ψωμάκι και από πάνω παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Το βρέχουμε καλά το στραγγίζουμε και το βάζουμε πάνω απ το ψωμάκι μας.

Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου και είμαστε έτοιμοι. Έχουμε το δικό μας ψωμάκι σε μιάμιση ώρα και ζυγισμένο 370 γρ το κάθε καρβέλι.
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε σε κάθε καρβέλι ελιές ρίγανη ή τυρί.
Γίνεται εξίσου νόστιμο αν βάλετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (550γρ).

Εύη ΡουσσοπούλουΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

ζυμωτό ψωμί

Close