ΦΡΕΣΚΟΣΙΔΕΡΩΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΟΝΟ ΛΕΠΤΑ
Ποιος είπε πως το σιδέρωμα είναι δύσκολη υπόθεση; Έχετε να σιδερώσετε μία ντουζίνα ρούχα και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Πρέπει να τσακίσετε τα πουκάμισά σας και να περιποιηθείτε κάθε τσαλακωμένο σας φόρεμα, αλλά βαριέστε να χάνετε το χρόνο σας πάνω από το καυτό σίδερο;Μην αγχώνεστε και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη με μία κίνηση. Τοποθετήστε ένα αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας σας και το σιδέρωμά σας θα γίνει πιο γρήγορο. Το σίδερο θα κάψει πιο γρήγορα και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σταθερή για όσο χρόνο σας πάρει ο ρόλος της καλής νοικοκυράς.
Απολαύστε το σιδέρωμα και φορέστε τα ατσαλάκωτα ρούχα σας με ανανεωμένη διάθεση!Και καποιες συμβουλες για να μη σιδερωσετε!
1. Αφού πλύνουμε τα ρούχα, τα τινάζουμε πολύ καλά από τα νερά.

2. Τα απλώνουμε με προσοχή από την ανάποδη (καλό είναι και να τα πλένουμε από την ανάποδη, εκτός κι αν υπάρχουν λεκέδες). Φροντίζουμε να βάζουμε τα μανταλάκια πάνω στις ραφές για να μην αφήσουν σημάδι. Τα παντελόνια τα διπλώνουμε στα 2 και τα κρεμάμε οριζόντια, και πάλι τα μανταλάκια στις ραφές!
 3. Στέγνωσαν; Τέλεια! Δεν τα αφήνουμε ώρες στα σκοινιά. Μαζεύουμε και διπλώνουμε πολύ προσεκτικά τα ρούχα, σαν να είμασταν visual merchandisers: προσέχουμε στα πουκάμισα, να μην κάνουν τσάκιση τα denim κλπ. Τα αλφαδιάζουμε σε ντάνες. Προαιρετικά, τα ζεσταίνουμε λίγο με το πιστολάκι για τα μαλλιά. Στη βάση και στην κορυφή της κάθε ντάνας βάζουμε χοντρά βιβλία, η πίεση θα κάνει τα ρούχα να πάρουν το επιθυμητό σχήμα. Αφήνουμε λίγες ώρες.

Close