Γιατί ακούτε περίεργους ήχους την νύχτα στο σπίτι _

Γιατί ακούτε περίεργους ήχους την νύχτα στο σπίτι ;Πολλές φορές ενώ κοιμάστε μπορεί να ξυπνήσετε απότομα από έναν περίεργο ήχο. Αμέσως το μυαλό σας πηγαίνει στο κακό. Φοβάστε ότι μπορεί να έχει μπει κάποιος μέσα στο σπίτι ή ακόμη χειρότερα, ότι το σπίτι σας είναι στοιχειωμένο.

Πριν πάει το μυαλό σας στο κακό όμως, θα πρέπει να ξέρετε ότι όλα τα πράγματα σε αυτή την ζωή έχουν μία λογική και μία λιγότερο τρομαχτική εξήγηση. Κάθε σπίτι έχει τους θορύβους του και πολλές φορές αυτοί οι θόρυβοι είναι τόσο συχνοί και συνηθισμένοι που μπορεί να μην τους ακούμε καν.

Δείτε ακόμα Τρέχει το καζανάκι; Δείτε όλους τους λόγους

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε μαζί πως μπορούν να εξηγηθούν λογικά οι περίεργοι ήχοι που σας τρομάζουν το βράδυ και βρίσκονται στο σπίτι σας. Είναι καιρός να στείλουμε τα τέρατα κάτω από τα κρεβάτια, από εκεί που ήρθαν. Στην φαντασία μας δηλαδή. Διαβάστε παρακάτω: 

Το ξύλο, το μέταλλο και το σκυρόδεμα διογκώνονται όταν αλλάζει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία στο σπίτι σας αλλάζει πολύ τη νύχτα σε σύγκριση με την υπόλοιπη μέρα. Τα επίπεδα υγρασίας αλλάζουν και το ξύλο, το μέταλλο και το σκυρόδεμα αντιδρούν σε αυτήν την αλλαγή.

Για παράδειγμα, εάν μια ξύλινη επιφάνεια διατηρείται ζεστή κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κρυώσει τη νύχτα, είναι φυσικό να επηρεαστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να κάνει ασυνήθιστους θορύβους.

γιατί_ακούτε_περίεργους_ήχους_στο_σπίτι_

Οι σωλήνες νερού μπορεί να χρειάζονται επιδιόρθωση

Οι σωλήνες στα σπίτια κάνουν όλη την ημέρα θορύβους. Όμως μέσα στην μέρα μπορεί να λείπεις από το σπίτι ή η βαβούρα των αυτοκινήτων και το γεγονός ότι εσύ έχεις το μυαλό σου αλλού, μπορεί να σε κάνει να αγνοείς αυτούς τους θορύβους.

Το βράδυ που χαλαρώνεις και επικρατεί νεκρική σιγή μέσα στο σπίτι, οι ήχοι από τις σωληνώσεις ακούγονται πιο έντονα. Μπορεί λοιπόν αυτοί οι ήχοι να μαρτυρούν κάποια βλάβη στις σωληνώσεις ή ότι είναι παλιοί οι σωλήνες του σπιτιού σου. Ίσως λοιπόν πρέπει να φωνάξεις υδραυλικό και όχι εξορκιστή.

γιατί_ακούτε_περίεργους_ήχους_στο_σπίτι_

Ένα καινούργιο σπίτι κάνει θορύβους

Μπορεί ένα καινούριο σπίτι να μην έχει προβλήματα, όμως έχει και αυτό τους δικούς του θορύβους. Σε ένα καινούριο σπίτι υπάρχουν θόρυβοι επειδή κι αυτό αντιδρά στην απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Αν για παράδειγμα το σπίτι ήταν χρόνια κλειστό και γεμάτο υγρασία και ξαφνικά ανάψατε την θέρμανση είναι λογικό να αντιδράσει.

Επίσης αν βάψατε το σπίτι πρόσφατα ή το περάσατε με διάφορα υλικά, είναι λογικό και αυτά με την σειρά τους να κάνουν φασαρία, όσο στεγνώνουν.

γιατί_ακούτε_περίεργους_ήχους_στο_σπίτι_

Χαλαρές βίδες συγκρατούν το ξύλινο πάτωμα

Αν οι ξύλινες σκάλες ή το ξύλινο δάπεδο κάνει έντονη φασαρία, ακόμη κι αν περπατάει γάτα πάνω τους, τότε σημαίνει ότι πρέπει να φωνάξετε γρήγορα έναν τεχνικό. Οι βίδες που συγκρατούν τις ξύλινες σκάλες και τα ξύλινα δάπεδα, μπορεί να έχουν χαλαρώσει και να χρειάζονται επισκευή.

γιατί_ακούτε_περίεργους_ήχους_στο_σπίτι_

Μπορεί να έχετε ποντίκια στους τοίχους σας.

Πολλές φορές τα ποντίκια χτίζουν τις φωλιές τους μέσα στους τοίχους. Αν λοιπόν ακούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας, θορύβους μέσα από τους τοίχους που μοιάζουν με περπάτημα, ή τσιριχτές φωνές, δεν είναι φάντασμα. Είναι ποντίκια. Και ξέρετε όλοι πως να τα αντιμετωπίσετε.

γιατί_ακούτε_περίεργους_ήχους_στο_σπίτι_

Παράσιτα περπατούν στις υδρορροές του σπιτιού

Παράσιτα όπως είναι οι κατσαρίδες, τα ποντίκια και άλλα, πολλές φορές χρησιμοποιούν τις υδρορροές για να μπουν σε ένα σπίτι. Έτσι μπορεί μέσα στην νύχτα να ακούτε περίεργους ήχους από την στέγη ή έξω από το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση ένα απλό εντομοκτόνο και μία απολύμανση αρκεί.

γιατί_ακούτε_περίεργους_ήχους_στο_σπίτι_

Είδες κάτι τρομαχτικό στη τηλεόραση και φαντάζεσαι πράγματα!

Σε όλους έχει συμβεί. Βάλαμε μία ταινία ή ένα τρομαχτικό βίντεο το βράδυ έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι δεν θα μας επηρεάσει. Όμως μας επηρέασε.

Κι έτσι λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος, ακούς θορύβους που δεν υπάρχουν, νιώθεις ότι κάποιος σε παρακολουθεί κι άλλα τέτοια τρομαχτικά αισθήματα. Άσε ένα φως του σπιτιού ανοιχτό για να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια και είμαστε σίγουροι ότι θα κοιμηθείς σαν πουλάκι.

γιατί_ακούτε_περίεργους_ήχους_στο_σπίτι_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σπίτι στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close