πασχαλινά αυγά-με-χαρτοπετσέτα-Πάσχα 2023-

Το Πάσχα 2023 πλησιάζει κι αν θέλεις να κλέψεις τις εντυπώσεις με τα Πασχαλινά αυγά, τότε μπορείς να τα βάψεις μεχαρτοπετσέτες. Το τέλειο κόλπο για βάψιμο των Πασχαλινών αυγών!

Το Πάσχα το έθιμο θέλει να βάφουμε τα αυγά μας και να τα τσουγκρίζουμε. Όποιο αυγό καταφέρει να μην σπάσει, είναι το τυχερό σου! Στην Ελλάδα τα Πασχαλινά αυγά, έχουν παραδοσιακά, κόκκινο χρώμα. Παρόλα αυτά, μας αρέσει να δοκιμάζουμε κι άλλα σχέδια.

Δείτε ακόμα Γυαλιστερά κόκκινα Πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού

Δεν χρειάζεται να στολίζετε τα Πασχαλινά σας αυγά με αυτοκόλλητα που σας δυσκολεύουν στο ξεφλούδισμα. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε κάθε χρόνο απλά, χρωματιστά. Μπορείτε με χαρτοπετσέτες που ήδη έχετε στο σπίτι σας να χαρίσετε στα Πασχαλινά σας αυγά σχέδιο, που θα τα κάνει να μοιάζουν με στολίδι. Διαβάστε παρακάτω: 

Βάψτε τα Πασχαλινά αυγά με μία χαρτοπετσέτα

πασχαλινά αυγά-με-χαρτοπετσέτα-Πάσχα 2023-

Θα χρειαστείτε

  1. 1 συσκευασία με χαρτοπετσέτες της επιλογής σας
  2. Λίγο λαδάκι για το γυάλισμα
  3. 1 ασπράδι αυγού
  4. 1 βανίλια

Εκτέλεση

Αρχικά ανοίγουμε στην μέση τις χαρτοπετσέτες. Αφαιρούμε την δεύτερη στρώση της χαρτοπετσέτας, έτσι ώστε να μείνει μόνο το κομμάτι με το σχέδιο, που είναι σαν τσιγαρόχαρτο. Χτυπάμε ένα ασπράδι αυγού μαζί με την βανίλια και με ένα πινέλο περνάμε το κάθε αυγό με το χτυπημένο ασπράδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μυρωδιά του ασπραδιού θα εξατμιστεί οπότε μην φοβηθείτε την ποσότητα. Κολλάμε πάνω στα Πασχαλινά αυγά την χαρτοπετσέτα και από πάνω περνάμε πάλι με ασπράδι.

Δείτε ακόμα Φυσικές και ανέξοδες συνταγές για να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας!

Αφού σταθεροποιηθεί η χαρτοπετσέτα, αφήνουμε τα αυγά να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για γυάλισμα και είναι έτοιμα.

πασχαλινά αυγά-με-χαρτοπετσέτα-Πάσχα 2023-

Την φωτογραφία την είδαμε από την φίλη μας Marion Politi

Δείτε όλες τις ιδέες μας για πασχαλινή διακόσμηση με ένα κλικ εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close