Πασχαλινά αυγά-με-ρύζι-Πάσχα 2023-

Ξεφύγετε από τα κόκκινα Πασχαλινά αυγά και βάψτε για το Πάσχα 2023 τα Πασχαλινά αυγά με ρύζι δημιουργώντας εντυπωσιακά σχέδια. Με οικονομικά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και μία πανεύκολη διαδικασία.

Το Πάσχα ανυπομονούμε να τσουγκρίσουμε τα Πασχαλινά μας αυγά. Μπορεί το ελληνικό έθιμο να θέλει τα Πασχαλινά αυγά σε κόκκινο χρώμα, όμως τα τελευταία χρόνια μας αρέσει να παίζουμε με πολλά χρώματα και σχέδια.

Μπορείς να φτιάξεις εντυπωσιακά Πασχαλινά αυγά για το Πάσχα 2023 με μόλις 4 οικονομικά υλικά που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας και φυσικά μία πανεύκολη διαδικασία.

Δείτε ακόμα Πάσχα 2023: Βάψε τα Πασχαλινά αυγά με χαρτοπετσέτες

Μπορείτε να τα βάψετε παρέα με τα παιδιά σας για να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά τα Πασχαλινά αυγά θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Διαβάστε παρακάτω:

Θα χρειαστείτε:

  1. Κεραμικά αυγά ή βραστά αυγά
  2. Πλαστικά ποτήρια
  3. Ξηρό ρύζι
  4. Χρώματα για τρόφιμα

Διαδικασία

Αρχικά γεμίζουμε τα πλαστικά ποτήρια, περίπου στο ένα τέταρτο μέχρι την κορυφή τους με ρύζι. Για κάθε χρώμα θα χρειαστούμε ένα φλιτζάνι ρύζι και ένα άδειο ποτήρι. Όταν έχουμε προετοιμάσει τα ποτήρια με το ρύζι, χρησιμοποιούμε συνδυασμούς χρωμάτων όπως το κόκκινο, το πορτοκάλι και άλλα.

Πασχαλινά αυγά-με-ρύζι-Πάσχα 2023-

Photo via: bhg.com

Ρίχνουμε 10-15 σταγόνες από κάθε χρώμα κατευθείαν στο ρύζι. Τοποθετούμε ένα άδειο ποτήρι πάνω από το ποτήρι με το ρύζι και ανακινούμε το ρύζι μέχρι να ομογενοποιηθεί το ρύζι με το χρώμα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό κρατώντας τα ποτήρια μαζί ή μπορούμε να στερεώσουμε μαζί με κολλητική ταινία τα ποτήρια πριν ανακινήσουμε.

Πασχαλινά αυγά-με-ρύζι-Πάσχα 2023-

Photo via: cookpad.com

Αφού χρωματιστεί το ρύζι, ρίχνουμε το ρύζι σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε ένα αυγό. Τοποθετούμε τα δύο ποτήρια μαζί όπως προηγουμένως και ανακινούμε συνεχώς μέχρι το αυγό να καλυφθεί ομοιόμορφα με την βαφή. Στην συνέχεια αφαιρούμε προσεκτικά το αυγό και αφήνουμε να στεγνώσει.

 

Δείτε ακόμα Πάσχα 2023: 16 ιδέες για Πασχαλινές λαμπάδες για παιδιά

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτήν την τεχνική μπορούμε να βάψουμε 12 Πασχαλινά αυγά σε λιγότερο από 1 ώρα. Αν επιλέξουμε βραστά αυγά ανακινούμε πολύ απαλά και αφήνουμε να στεγνώσουν στο ψυγείο για να διατηρηθούν σε κατάσταση που μπορούμε να τα φάμε.

Πασχαλινά αυγά-με-ρύζι-Πάσχα 2023-

Photo via: ftiaxno-dimiourgo.blogspot.com

Δείτε όλες τις ιδέες μας για πασχαλινή διακόσμηση με ένα κλικ εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close