Ρωγμές στους τοίχους από την υγρασία: Το σπιτικό καθαριστικό που θα σε σώσει

Η υγρασία είναι καταστροφική για τους τοίχους και πολλές φορές δημιουργεί ρωγμές. Δείτε το σπιτικό καθαριστικό  για την μούχλα θα σας λύσει τα χέρια.

Η υγρασία είναι ένα κοινό πρόβλημα στα σπίτια και είναι πιο καταστροφική από όσο φαίνεται τόσο για την υγεία μας όσο και για το σπίτι μας. Αν η υγρασία είναι χρόνιο πρόβλημα σε ένα σπίτι κάνει τον τοίχο να φουσκώνει και να δημιουργεί ρωγμές.

Σίγουρα αν ο τοίχος σας έχει ρωγμές χρειάζεται σοβάτισμα, βάψιμο και γενικότερα άλλου είδους εργασία. Όμως μπορούμε να προλάβουμε το πρόβλημα, προστατεύοντας τους τοίχους μας από την υγρασία με αυτό το σούπερ καθαριστικό. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς να αντιμετωπίσουμε την υγρασία στους τοίχους

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι 200-250 γραμμάρια χοντρού αλατιού. Βάζουμε το χοντρό αλάτι πάνω σε μία επιφάνεια όπως είναι ένα τραπέζι, ένα κομοδίνο ή ένα πάγκο, το οποίο αντικείμενο να είναι κοντά στους τοίχους του δωματίου που έχει την περισσότερη υγρασία. Όσο περνά η ώρα το αλάτι θα απορροφά την υγρασία σαν σπιτικός αφυγραντήρας.

φουσκωμένοι τοίχοι-από-υγρασία-σπιτικό καθαριστικό-για-την-μούχλα-

Photo via: be-expert.gr

 

Τί μπορούμε να κάνουμε για την μούχλα στα ρούχα;

Πολλές φορές οι τοίχοι εμφανίζουν μούχλα από την υγρασία αφού ως γνωστόν η μούχλα είναι αποτέλεσμα της αυξημένης υγρασίας σε έναν χώρο. Μούχλα μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στην μπανιέρα μας, ακόμη και στα ρούχα ή στις πετσέτες μας.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς η μούχλα ξεκινά να δημιουργείται σε μία υγρή επιφάνεια που δεν αερίζεται σωστά, τις πρώτες 24-48 ώρες. Για να αντιμετωπίσετε την μούχλα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, αμμωνία και νερό.

Δείτε ακόμα Κεραμικές Εστίες: Το κόλπο της γιαγιάς για τις καθαρίσετε από καμένα λίπη

Βάζετε τα υλικά σε ένα μπουκάλι, το ανακινείται καλά και βάζετε σε μία λεκάνη νερό. Βάζετε μέσα στο νερό τα ρούχα που έχουν μουχλιάσει και λίγο από το μείγμα με την αμμωνία. Τα αφήνουμε εκεί για όλο το βράδυ και στην συνέχεια τα πλένουμε κανονικά στο πλυντήριο. Σαν καινούρια!

μούχλα-στα-ρούχα-σπιτικό καθαριστικό-

Photo via: tospitakimou.gr

Τί μπορούμε να κάνουμε για την μούχλα στους τοίχους;

Στην αγορά υπάρχουν ισχυρά καθαριστικά που αφαιρούν την μούχλα από τοίχους και πλακάκια. Παρόλα αυτά δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία μας. Αντιθέτως μπορούμε να φτιάξουμε ένα σπιτικό ισχυρό καθαριστικό με 1/2 λίτρο λευκό ξύδι, 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.

Δείτε ακόμα Καθάρισε το σπίτι απo άκρη σε άκρη το Φθινόπωρο

Ρίχνουμε αρκετή ποσότητα από το μείγμα σε ένα σφουγγάρι και απλώνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι πάνω στα μουχλιασμένα σημεία του τοίχου. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και στην συνέχεια ξεπλένουμε με νερό και σαπούνι. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε.

φουσκωμένοι τοίχοι-από-υγρασία-σπιτικό καθαριστικό-για-την-μούχλα-

Photo via: ergomarket.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close