γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Γενική καθαριότητα: Τώρα που ήρθε το Φθινόπωρο ήρθε η στιγμή να κάνουμε την γενική καθαριότητα στο σπίτι για να υποδεχτούμε την νέα σεζόν. Για να μην σου ξεφύγει…τίποτα στο καθάρισμα, συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλες τις δουλειές του σπιτιού που πρέπει να γίνουν!

Το Φθινόπωρο σηματοδοτεί μία νέα σεζόν και όλοι ξεκινάμε να προγραμματίζουμε την γενική καθαριότητα του σπιτιού. Καθαρίζουμε το σπίτι μας έτσι και αλλιώς τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, ενώ κάθε μήνα κάνουμε όλες τις απαραίτητες δουλειές.

Παρόλα αυτά το Φθινόπωρο υπάρχουν μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις και φυσικά ο λόγος είναι πολύ απλός. Αφού μία νέα εποχή ξεκινά, θες να ανανεώσεις το σπίτι σου και να το καθαρίσεις από άκρη σ’ άκρη.

Καθάρισε το σπίτι απo άκρη σε άκρη το Φθινόπωρο

Δείτε ακόμα 11 hacks για το σπίτι που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα

Κι επειδή το Φθινόπωρο οι ανάγκες του σπιτιού είναι διαφορετικές υπάρχουν και σημεία που θέλουν καθάρισμα, ενώ το Καλοκαίρι τα είχες παραμελήσει. Εμείς συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλες εκείνες τις δουλειές που πρέπει να γίνουν το Φθινόπωρο. Διαβάστε παρακάτω: 

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε τα φωτιστικά

Ξεκινάμε το σημερινό μας άρθρο με την πιο μπελαλίδικη αλλά και σημαντική δουλειά του σπιτιού. Το Φθινόπωρο επιβάλλεται να καθαρίσεις τα φωτιστικά σου και ο λόγος είναι απλός. Έλειπες για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι εξαιτίας των καλοκαιρινών σου διακοπών.

Επίσης τα φωτιστικά, ακριβώς επειδή παίρνουν χρόνο για να καθαριστούν είναι μία δουλειά που συνεχώς την αναβάλουμε. Το Φθινόπωρο όμως πρέπει το σπίτι σου να ανανεωθεί κι επειδή θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν και ιώσεις, καλό θα είναι το σπίτι να είναι πεντακάθαρο από σκόνη κι άλλα βακτήρια!

Για να καθαρίσεις το φωτιστικό σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις λευκό ξύδι για τις μυρωδιές ή κάποιο άλλο απορρυπαντικό νερό και ένα σφουγγάρι.

Δείτε ακόμα Λεκές από κερί στα ρούχα σου: Ο πιο εύκολος τρόπος για να τον αφαιρέσεις

Αν το φωτιστικό σου περιλαμβάνει γυάλινα σημεία μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για ξύδι, υγρό για τα τζάμια. Διαλύεις το φωτιστικό σου τελείως, έτσι ώστε να είσαι σίγουρη ή σίγουρος ότι δεν έχεις ξεχάσει τίποτα.

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: roman.vn

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Αλλάξτε τις κουρτίνες

Το Φθινόπωρο είναι μία νέα εποχή με νέες ανάγκες. Το Καλοκαίρι ας πούμε προτιμούμε κουρτίνες σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις, που να κρατούν τον ήλιο μακριά από το σπίτι μας.

Το Φθινόπωρο από την άλλη μπορείς να διαλέξεις κουρτίνες σε πιο ελαφριά υφάσματα για την κουζίνα αλλά και σε αποχρώσεις του καφέ και του κίτρινου για την κρεβατοκάμαρα.

Αφού λοιπόν άλλαξε η εποχή ήρθε η στιγμή να ξεκρεμάσεις τις παλιές σου κουρτίνες, να τις πλύνεις στο πλυντήριο και να τις αποθηκεύσεις για του χρόνου. Σειρά έχουν οι φθινοπωρινές κουρτίνες που θα καλύψουν τις ανάγκες του σπιτιού αλλά και θα ολοκληρώσουν μία πιο φθινοπωρινή διακόσμηση.

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: spirossoulis.com

Καθαρίστε τους τοίχους

Είτε από τις μπογιές των παιδιών, είτε από χίλιους δύο άλλους παράγοντες (καπνός, γδαρσίματα, ο αγαπημένος σας σκύλος), οι τοίχοι του σπιτιού χρειάζονται τακτικά καθάρισμα, προκειμένου να αποφεύγεται το βαθύ καθάρισμά τους ή το συχνό βάψιμο.

Καθάρισε το σπίτι απo άκρη σε άκρη το Φθινόπωρο

Δείτε όλα τα μυστικά με ένα κλικ εδώ

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε τα τζάμια και τα παράθυρα

Αυτή η δουλειά του σπιτιού πρέπει να γίνεται όλο τον χρόνο, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Ακριβώς επειδή είναι τόσο αναγκαία δεν μπορούσαμε και να μην την προσθέσουμε στην σημερινή μας λίστα.

Μπορείς να καθαρίσεις τα τζάμια και τους καθρέφτες του σπιτιού σου με ειδικό απορρυπαντικό για τζάμια ή να ακολουθήσεις αυτό το τρικ για να καθαρίσεις τα τζάμια σαν επαγγελματίας μαζί με μία ιδέα για ένα super φυσικό καθαριστικό!

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: cnn.com

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Ξεσκονίστε την βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη είναι ένα έπιπλο που ξεχνάμε να το καθαρίσουμε. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι γεμάτη βιβλία στις περισσότερες των περιπτώσεων και η σκόνη δεν είναι τόσο εύκολα ορατή. Τώρα που ξεκινούν τα σχολεία η βιβλιοθήκη σου μπορεί και να γεμίσει με επιπλέον σχολικά βιβλία και βοηθήματα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να την αδειάσεις από όλα τα βιβλία, να την ξεσκονίσεις με λίγο ξύδι και νερό ή με ένα απορρυπαντικό για ξύλινες επιφάνειες και στην συνέχεια να οργανώσεις και πάλι τα βιβλία σου.

Κι αν θέλεις να είσαι σίγουρη ότι η βιβλιοθήκη σου θα λάμψεις μπορείς να δεις αναλυτικά πως να καθαρίσεις και να γυαλίσεις τα ξύλινα έπιπλα.

Δείτε ακόμα Καθαριστικά για το σπίτι : 12 τρόποι για να τα χρησιμοποιούμε σωστά

Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις θέση σε κάποια βιβλία ή να κάνεις χώρο για βοηθήματα του παιδιού. Αυτό είναι στο δικό σου χέρι. Το μόνο που θα σε συμβουλεύαμε, είναι τα βιβλία του παιδιού να τα έχεις στο πιο χαμηλό ράφι της βιβλιοθήκης και σε ένα σημείο που το παιδί, θα μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα ώρα και στιγμή.

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: spirossoulis.com

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε  την τηλεόραση και το χειριστήριο της τηλεόρασης

Όπως είπαμε το Φθινόπωρο είναι η εποχή που ξεκινάει η γρίπη, οι ιώσεις και τα κρυολογήματα. Αυτό σημαίνει πως το σπίτι μας πρέπει να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται για εμάς και τα παιδιά μας. Ξέρετε ποιες είναι οι Νο1 εστίες μικροβίων στο σπίτι; Το χειριστήριο της τηλεόρασης. Μην ξεχάσεις λοιπόν να το καθαρίσεις και να το απολυμάνεις.

Όσων αφορά την τηλεόραση, είναι μία ηλεκτρική συσκευή που συχνά ξεχνάμε στο ξεσκόνισμα. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να την ξεσκονίσεις. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσεις υγρά για την τηλεόραση ή το χειριστήριο γιατί βραχυκυκλώνουν και μπορεί να έχουν ατυχήματα! Υπάρχουν ειδικά πανάκια στην αγορά γι’ αυτές τις δουλειές.

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε το τζάκι

Μπορεί ακόμη να μην έχει πέσει πολύ η θερμοκρασία αλλά ήδη τα βράδια την θες την ζακέτα σου. Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες κακοκαιρίες πλησιάζουν και με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη ίσως να ξανασκεφτείς το τζάκι σου για φέτος.

Το Καλοκαίρι είμαστε σίγουροι ότι το αμέλησες, αφού το τζάκι δεν το χρησιμοποιούσες. Παρόλα αυτά για να είσαι σε ετοιμότητα για τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα, καθάρισε το τζάκι σου από περιττές στάχτες και άλλα ενώ μην ξεχνάς να οργανώσεις και τα ξύλα του Χειμώνα.

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε τους καναπέδες

Το Φθινόπωρο συνήθως αλλάζουμε την διακόσμηση του σπιτιού μας. Αν θέλεις να βάλεις φθινοπωρινά καλύμματα στους καναπέδες τότε θα πρέπει να βγάλεις τα καλοκαιρινά, να τα πλύνεις και τα βολέψεις.

Θα πρέπει να καθαρίσεις τον καναπέ σου και μάλιστα αν θέλεις να το κάνεις σωστά τότε έχουμε για σένα όλα τα μυστικά που θα κάνουν τον καναπέ σου να λάμψει. 

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: athensmagazine.gr

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε τα χαλιά

Πλησιάζει ο Χειμώνας και σίγουρα τα χαλιά μας θα πρέπει να τα έχουμε στην εντέλεια. Συνήθως στρώνουμε τα χαλιά περίπου στις αρχές του Νοεμβρίου, οπότε η καθαριότητα των χαλιών ανήκει στην φθινοπωρινή γενική καθαριότητα του σπιτιού.

Μην σε πιάνει πανικός γιατί σου έχουμε νέα! Για να μην ξοδεύεσαι στα καθαριστήρια και για να μην σε πιάνει η μέση κάθε χρόνο, έχουμε για σένα όλα τα clean tips για τα πιο καθαρά χαλιά Πως να φρεσκάρετε τα χαλιά τώρα που θα τα στρώσετε, κόλπα για τη σωστή τοποθέτηση τους και έξυπνα κόλπα για καθάρισμα κάντε κλικ εδώ και δείτε.

 

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: reizidisrugs.gr

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Μην ξεχνάτε τον πάγκο της κουζίνας

Μέσα στην γενική καθαριότητα του σπιτιού όχι μόνο το Φθινόπωρο, αλλά γενικότερα είναι οι πάγκοι της κουζίνας. Εκεί πλένουμε, καθαρίζουμε και επιμελούμαστε γενικώς τα φαγητά μας και τώρα που οι ιώσεις θα ξεκινήσουν να είναι σε έξαρση, δεν είναι να το διακινδυνεύεις!

Ανέμειξε λοιπόν ίση ποσότητα λευκού ξυδιού με ζεστό νερό και με ένα καθαρό σφουγγάρι καθάρισε και παράλληλα απολύμανε τις επιφάνειες του πάγκου. Το λευκό ξύδι έχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες ενώ είναι σε θέση να αφαιρέσει τις κακές οσμές.

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: mononews.gr

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας είναι το Α και το Ω στη γενική καθαριότητα

Φίλες και φίλοι μην μου ξεχνάτε τις ηλεκτρικές συσκευές στην γενική καθαριότητα του Φθινοπώρου. Καταρχάς τις αγγίζουν πολλά χέρια. Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα για παράδειγμα, το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού δεν είναι η τουαλέτα αλλά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας.

Εκτός αυτού η καθαριότητα των ηλεκτρικών μας συσκευών είναι καθοριστική όσων αφορά την λειτουργία αυτών αλλά και το πόσα χρόνια θα “ζήσουν”.

Αν θέλεις λοιπόν να μην αγοράζεις κάθε τρεις και λίγο καινούριο φούρνο, τότε μην ξεχνάς την καθαριότητά του. Παλιότερα μάλιστα είχαμε μοιραστεί μαζί σου τρόπους που πρέπει να καθαρίζεις τον καταψύκτη και τι να προσέξεις.

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Αλλάξτε τις πετσέτες

Και αφού θα ασχοληθείς με την γενική καθαριότητα του σπιτιού το Φθινόπωρο φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσεις τις πετσέτες σου. Πετσέτες για το μπάνιο, για το πρόσωπο ή και για την κουζίνα πρέπει να αλλαχθούν.

Κι αφού το Φθινόπωρο είναι η έναρξη μία νέας σεζόν ίσως να πρέπει μερικές από αυτές να τις πετάξεις, εφόσον έχουν φθαρεί και να αγοράσεις καινούριες.

Αν δεν θέλεις, δείτε εδώ πως να απολυμάνεις τις πετσέτες τις κουζίνας

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: mama365.gr

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Οργανώστε καλύτερα τα μαγειρικά σκεύη και τα τηγάνια

Η αρχή μίας νέας σεζόν μας προτρέπει όχι μόνο να αλλάξουμε την διακόσμηση ή να καθαρίσουμε το σπίτι. Στην καθαριότητα του σπιτιού πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή οργάνωση.

Έτσι είναι μία καλή ευκαιρία να ξεσκαρτάρεις μαγειρικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείς πια και ίσως να τους αλλάξεις θέση στην κουζίνα για μεγαλύτερη πρακτικότητα και άνεση κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: spirossoulis.com

Καθάρισε το σπίτι απo άκρη σε άκρη το Φθινόπωρο

Δες εδώ πολλές ίδεες οργάνωσης

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε τον κάδο σκουπιδιών

Ο κάδος σκουπιδιών πρέπει να καθαρίζετε συχνά και ειδικά το Καλοκαίρι που η ζέστη, κάνει τα σκουπίδια που προέρχονται από τρόφιμα να μυρίζουν πιο εύκολα. Καθάρισε λοιπόν τον κάδο των σκουπιδιών με χλωρίνη και ζεστό νερό ή λευκό ξύδι και ζεστό νερό και πες αντίο στις δυσάρεστες μυρωδιές και στα μικρόβια.

Αν οι μυρωδιές επιμένουν βρέξε ένα κομμάτι βαμβάκι με ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και άσε το βαμβάκι στον πάτο του κάδου. Από πάνω εφάρμοσε την σακούλα και άλλαζε το βαμβάκι κάθε 2-3 μέρες.

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: tospitakimou.gr

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Μην ξεχνάτε τις πρίζες, τα κουμπιά κοκ

Οι πρίζες, τα κουμπιά των ηλεκτρικών μας συσκευών και άλλες μικρές λεπτομέρειες στο σπίτι δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Θα πρέπει μόνο να προσέξεις το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οπότε προτού καθαρίσεις τις πρίζες, κλείσε τον γενικό του ρεύματος και καθάρισε τες με ένα πανί ελάχιστα βρεγμένο. Ίσα ίσα για να διώχνει τον λεκέ. Άσε να στεγνώσουν πλήρως και μετά ανέβασε και πάλι τον γενικό.

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πως μπορούν να καθαρίσουν τους πλαστικούς διακόπτες φωτισμού και να εξαφανίσουν το κίτρινο χρώμα που έχουν, από τον καιρό, πάρει. Δείτε εδώ όλα τα κόλπα 

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Ξεσκονίστε τα κάδρα και τις κορνίζες

Το Φθινόπωρο θέλουμε μία καλή γενική στο σπίτι για να νιώσουμε ανανέωση αλλά και ότι ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον. Στην γενική καθαριότητα του Φθινοπώρου λοιπόν δεν πρέπει να ξεχάσεις τις κορνίζες και τα κάδρα του σπιτιού σου.

γενική καθαριότητα-στο-σπίτι-το-Φθινόπωρο 2022-ιδέες-

Photo via: filotechno.com

Καθάρισε κάθε γωνία του σπιτιού σου το Φθινόπωρο: Καθαρίστε τα μπαλκόνια και τις αυλές

Καθάρισμα αυλής : Πλήρης οδηγός για να καθαρίσετε την αυλή σας! Τα σημάδια από τις γλάστρες, τα πλακάκια,τα μάρμαρα, τα φύλλα, τα επίπλα και όλους τους εξωτερικούς χώρους.

Καθάρισε το σπίτι απ’ άκρη σ’ άκρη το Φθινόπωρο

Καντε κλικ εδώ και δείτε όλα τα κόλπα

Καθάρισε την κουζίνα σου από άκρη σε άκρη

Αντίο λίπη και σημάδια:Με απλά βήματα καθαρίστε την κουζίνα από τα πόμολα μέχρι τον απορροφητήρα (πλήρης οδηγός)

Καθάρισε το σπίτι απ’ άκρη σ’ άκρη το Φθινόπωρο

Δείτε πώς με ένα κλικ εδώ

Καθαρίστε το μπάνιο

Το μπάνιο είναι από τα μέρη του σπιτιού που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια. Η απολύμανση των ειδών υγιεινής είναι φυσικά απαραίτητο να γίνεται τακτικά, όμως υπάρχουν και άλλα σημεία στο μπάνιο, τα οποία μπορεί να παραμελούνται στο συστηματικό καθάρισμα, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες μικροβίων.
Δείτε, παρακάτω, πώς θα καθαρίσετε τέλεια ακόμα και τα πιο απίθανα σημεία του μπάνιου σας:

Καθάρισε το σπίτι απ’ άκρη σ’ άκρη το Φθινόπωρο

Καντέ κλικ εδώ και δείτε τα καλύτερα κόλπα

Καθάρισε το πλυντήριο

Καθάρισε το σπίτι απo άκρη σε άκρη το Φθινόπωρο

Μερικά έξυπνα κόλπα καθαριότητας για το πλυντήριο ρούχων που θα το κάνουν να λάμψει. Έτσι ώστε να μην ξανά ανοίξετε την πόρτα του και κάνετε “ΠΦΦΦΦ” από την βρώμα!

Το πλυντήριο ρούχων είναι μία από τις πιο χρήσιμες και πολυχρησιμοποιημένες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι. Τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα το χρησιμοποιούμε, για να μην πούμε και παραπάνω αν έχουμε παιδιά!

Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά λερώνεται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και αυτό μειώνει την απόδοσή του, λερώνει τα ρούχα μας αντί να τα ξεπλένει και φυσικά το κάνει να χαλάει πιο γρήγορα. Αν θέλετε έναν πλήρη οδηγό για την καθαριότητα του πλυντηρίου ρούχων, αυτό το άρθρο θα σας λύσει τα χέρια.

Δείτε το με ένα κλικ εδώ

Καθάρισε τα παιχνίδια των παιδιών

Καθάρισε το σπίτι απo άκρη σε άκρη το Φθινόπωρο

θα σας δείξουμε ένα σπιτικό καθαριστικό για τα παιχνίδια των παιδιών χωρίς ούτε ένα χημικό στοιχείο. Μπορεί να μην έχει χημικά όμως με την βοήθεια της φύσης τα παιχνίδια αυτά όχι μόνο θα καθαριστούν αλλά και θα απολυμανθούν.

Δείτε το με ένα κλικ εδώ

Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα και διατηρείστε το χώρο φρέσκο με 10 πανέξυπνα μυστικά!

Δυστυχώς, έχουμε μάθει να ζούμε με διάφορες άσχημες μυρωδιές στην καθημερινότητα μας,
μυρίζει το σπίτι τσιγάρο, μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια μας, μυρίζει το σπίτι φρεσκοβαμμένο, μυρίζει το μπρόκολο ενώ βράζει, μυρίζει η ντουλάπα κλεισούρα, κλπ…Όμως τυχαίνει πολλές φορές να μην γνωρίζουμε τα μυστικά για να τις ξεφορτωθούμε! Εμεις ειμαστε εδω για να σας δωσουμε τη λυση!

Καθάρισε το σπίτι απo άκρη σε άκρη το Φθινόπωρο

Δείτε όλες τις συμβουλές  με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close