Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις  στα επόμενα επεισόδια της σειράς είναι σοκαριστικές όταν μάθουμε πως αυτός είναι ο εγκέφαλος  πίσω από όλα

Η Ιουλία ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Κουράκο και η είδηση φέρνει πολύ μεγάλη χαρά στον Ισίδωρο, που πάντα τον ήθελε στο πλευρό της αδερφής του. Η χαρά του όμως τόσο του Ισίδωρου όσο και της Ιουλίας, θα κοπεί βίαια, από κακοποιούς που μπαίνουν να τους ληστέψουν. Πως θα συμβεί και ποιος κρύβεται πίσω από τη Φονική επίθεση σε Ισίδωρο και Ιουλία; Αυτός είναι ο εγκέφαλος  και το μυαλό του Ισίδωρου δεν πάει καθόλου σε αυτόν.

Ο εγκέφαλος της  φονικής ληστείας είναι ο Κωνσταντίνος.

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Πόλεμος ανάμεσα σε Μαρία και Ισίδωρο με ολέθριες συνέπειες

Αυτό δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό του Ισίδωρου. Ο  Κωνσταντίνος είναι αδίστακτος και από ότι φαίνεται δεν υπολογίζει τίποτα, μπροστά στο χρήμα

ο Ανέστης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TVmania, ενημερώνει το Δημήτρη για κάτι σημαντικό . Έλα να σου πω . Nα ξέρεις ότι o Ισίδωρος Βρεττάκος, έχει πολύ χρήμα και μάλιστα όχι στις τράπεζες. Ξέρω πολύ καλά, ότι μέσα στο σπίτι του, έχει χρηματοκιβώτιο γεμάτο χρήματα και χρυσό λίρες και κοσμήματα ισχυρίζεται  και ο Δημήτρης χαμογελάει πονηρά και με νόημα στον Ανέστη. Λέγοντάς του με τα μάτια, ότι σύντομα θα το τακτοποιήσει και φυσικά μερίδιο από αυτά θα έχει και ο Ανέστης. Η πληροφορία που πήρε ο Δημήτρης, δεν θα αργήσει να φτάσει στα αυτιά του Κωνσταντίνου: Eίναι σίγουρο ότι ισχύει;

Μιλάμε για πολύ μεγάλη μπάζα λέει ο Δημήτρης και ο Κωνσταντίνος δίνει αμέσως την ανάλογη εντολή στους κακοποιούς που ελέγχει. Mε προσοχή ! Θέλω μόνο το χρηματοκιβώτιο. Καταλάβατε τι εννοώ τους τονίζει .Στο μεταξύ ο Ισίδωρος, παίρνει ακόμα μία χαρά καθώς είναι σίγουρος ότι πλέον θα πετύχει τους σκοπούς του, γιατί η Αθηνά, αποφασίζει να του πουλήσει το μερίδιο της. Τη χαρά του όμως τη χαλάει η ληστεία που γίνεται μέσα στη νύχτα στο σπίτι του.

Η Φονική επίθεση σε Ισίδωρο και Ιουλία

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ευτυχία και Αποστολής ξανά μαζί

Οι  κακοποιοί, μπαίνουν μέσα  στο σπίτι του Ισίδωρου και αρχίζουν να τον απειλούν να τους πει για το χρηματοκιβώτιο. Ο Ισίδωρος αντιστέκεται, ενώ έχει ξυπνήσει και Ιουλία.  Οι κακοποιοί είναι αποφασισμένοι να πάρουν το χρηματοκιβώτιο, ότι κι αν γίνει . Ετσί, αρχίζουν να συμπεριφέρονται με απίστευτη βιαιότητα, τόσο στον Ισίδωρο όσο και στην Ιουλία.  Τους χτυπούν, τους φιμώνουν και φτάνουν σχεδόν στο αφαιρέσουν ακόμα και τη ζωή …. Πως θα εξελιχθεί η ληστεία;

Η Γη της Ελιάς: Τα επεισόδια αυτής της εβδομάδας. Τι θα δούμε από την Κυριακή 12 έως και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Επεισόδιο 99 (Κυριακή 12 Δεκεμβρίου)

Η Βασιλική λέει ένα ψέμα για να καλύψει τον λόγο για τον οποίο λαμβάνει βιταμίνες και σίδηρο, αλλά οι γονείς την δεν την πιστεύουν. Ο Στάθης την πηγαίνει με το ζόρι να κάνει εξετάσεις αίματος. Η Αρετή σκέφτεται αμέσως το ενδεχόμενο να είναι έγκυος η κόρη της και είναι αποφασισμένη να το ερευνήσει. Η Βασιλική και ο Φίλιππος, βλέποντας ότι είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν, αποφασίζουν να το σκάσουν για την Αθήνα.

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Δείτε ακόμη Η Γη της ελιάς: Το μυστικό που κρύβουν τα δαχτυλίδια των Βρεττάκων

Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος πέφτει τυχαία πάνω στη Μαρίνα και τον Μάνο. Επιτίθεται λεκτικά στη Μαρίνα, μ’ εκείνη να μην τον αφήνει χωρίς απάντηση. Η Χάιδω μπαίνει στην τελική ευθεία του σχεδίου εκδίκησης και παραφυλάει τον Κυριάκο. Η Μάρθα μένει πλέον στο σπίτι του Αλέξη και η Μαργαρίτα χαίρεται με τις εξελίξεις, χωρίς να ξέρει ότι ο γιος της κάνει μια ανησυχητική ταύτιση ανάμεσα στη Μάρθα και τη Μυρτάλη. Ο Κωνσταντίνος αποκαλύπτει στον Ισίδωρο το μεγάλο μυστικό της Αθηνάς και τον προτρέπει να το χρησιμοποιήσει, προκειμένου να την εξαναγκάσει να του πουλήσει το μερίδιό της στην επιχείρηση.

Επεισόδια 100 + 101 (Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου)

Ο Στάθης προσπαθεί να αφοσιωθεί στην οικογένειά του και να ξεχάσει την Ιουλία, αλλά η ζήλια τον κατατρώει. Η Ιουλία, από την άλλη, αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή της και ψάχνει σπίτι για να μετακομίσει και να μείνει μόνη της. Η Μυρτάλη ενημερώνει τη Βασιλική ότι η Αρετή υποψιάζεται την εγκυμοσύνη της κι έτσι η Βασιλική οργανώνει εσπευσμένα τη φυγή της.

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Έρχεται η μεγάλη επανασύνδεση στο ζευγάρι

Το ίδιο βράδυ, αφήνει σημείωμα πως φεύγει από το σπίτι. Αλλάζει κινητό, ενημερώνει την Άννα και ξεκινά τη νέα της ζωή στην Αθήνα. Ο Στάθης και η Αρετή δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το ξαναέσκασε η κόρη τους και υποψιάζονται πως έχει κάποιο δεσμό. Ο Γρηγόρης, ο μηχανικός που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τη βλάβη στο ελαιοτριβείο, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ευτυχία, γεγονός που ενοχλεί τον Αποστόλη.

Η Αντιγόνη μιλάει ανοιχτά στο χωριό για τη συγγένεια ανάμεσα σε εκείνη και τον Ισίδωρο, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τον Μάνο. Ο Γρηγόρης αρχίζει να γλυκοκοιτάζει την Ευτυχία, γεγονός που το παρατηρούν τόσο ο Ανέστης, όσο κι ο Αποστόλης. Ο Κυριάκος εντοπίζεται νεκρός και η σωρός του βάζει τον αστυνόμο Κουράκο σε υποψίες. Οι μηχανές του ελαιοτριβείου χαλάνε γι’ ακόμα μία φορά και η παύση της παραγωγής αγχώνει τον Ισίδωρο και την Αθηνά.

Επεισόδια 102 + 103 (Τρίτη 14 Δεκεμβρίου)

Ο Γρηγόρης ζητά από την Ευτυχία το τηλέφωνό της και κανονίζουν να οι δυο τους να βρεθούν. Η Μυρτάλη ξέρει το μυστικό της Βασιλικής, αλλά δεν μπορεί να το πει στον Στέφανο, γεγονός που της δημιουργεί τρομερό άγχος. Η δολοφονία του Κυριάκου ταράζει τα νερά και ο Δημήτρης δίνει εντολή στον Κεφαλά να «παγώσει» τη φυτεία στο κτήμα των Στεφανέων μέχρι νεοτέρας.

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Το ανταλλακτικό από Ιταλία αργεί να έρθει στο ελαιοτριβείο κι ο Γρηγόρης αναγκάζεται να μείνει κι άλλο στη Μάνη. Η Αθηνά ανησυχεί πως η αλήθεια για τη μητέρα της θα διαρρεύσει και το σκάνδαλο θα της καταστρέψει τη ζωή. Παράλληλα, ο Κουράκος με την Ιουλία περνούν μια νύχτα μαζί στην Καρδαμύλη. Ο Στέφανος προτίθεται να μπει εγγυητής στο δάνειο της Μυρτάλης κι εκείνη δέχεται τη βοήθεια.

Η Βασιλική αποφασίζει να δώσει σημείο ζωής και τηλεφωνεί στον Στάθη. Ο πατέρας της, όμως, αντί να ανακουφιστεί, εκνευρίζεται από τη συμπεριφορά της, καθώς θεωρεί πως η Βασιλική γύρισε την πλάτη στην οικογένειά της αναίτια. Ο Γρηγόρης πλησιάζει όλο και περισσότερο την Ευτυχία, γεγονός που εκνευρίζει τον Αποστόλη.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης διαλύει τον γάμο της Ιουλίας και του Κουράκου

Το νέο λογότυπο των Βρεττάκων είναι έτοιμο να μπει στα προϊόντα τους, αλλά η Μυρτάλη με τον Λυκούργο έχουν άλλα σχέδια κι ετοιμάζονται να το σαμποτάρουν. Οι εφιάλτες της Μάρθας επιμένουν κι έτσι ο Αλέξης ξεκινάει άτυπες συνεδρίες μαζί της, προκειμένου να βρει τη ρίζα του προβλήματος. Ο Φίλιππος φεύγει για την Αθήνα, προκειμένου να περάσει ένα ξέγνοιαστο διήμερο με τη Βασιλική. Μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα στους ελαιώνες παίρνει άσχημη τροπή όταν ο Νικόλας δέχεται τέσσερις σφαίρες.

Επεισόδιο 104 (Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου)

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Νικόλα αναστατώνει την Αρεόπολη και συγκλονίζει αυτούς που τον ήξεραν και τον αγαπούσαν. Η Μαργαρίτα χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, κάνει έναν μεγάλο καβγά με τον Ιάκωβο και καταλαβαίνει πως τα αισθήματά της απέναντί του είναι κάτι παραπάνω από φιλικά και το εξομολογείται στην Αθηνά.

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Η Αρετή είναι μόνη της στο σπίτι, σηκώνεται για να κάνει δουλειές, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει. Ο Στάθης και η Ιουλία συναντιούνται στον δρόμο, τυχαία. Στο ίδιο σημείο θα βρεθεί και ο αστυνόμος Κουράκος, ο οποίος αποφασίζει να κάνει μια δυναμική κίνηση για να δείξει στον Στάθη ποιος έχει το πάνω χέρι στην κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί.

Επεισόδιο 105 (Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου)

Η Γη της Ελιάς: Αυτός είναι ο εγκέφαλος

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια : 106 ,107 ,108,109,110 ,111 ,112

Η μέρα της κηδείας του Νικόλα φτάνει κι όλοι δίνουν το παρόν για να τον τιμήσουν. Οι πιο συγκλονισμένες φιγούρες όμως είναι του Ανέστη και του Φίλιππου, που έχασαν τον φίλο τους. Ο Ανέστης ενημερώνει τον Κουράκο για τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από τη δολοφονία του Νικόλα κι ο αστυνόμος απορεί για το ποιος μπορεί να σκότωσε τον Κυριάκο και πως έμπλεξε ο Νικόλας σε αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο Αλέξης, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη Μάρθα, ανακαλύπτει ένα καλά κρυμμένο μυστικό για την οικογένειά της που εκείνη αγνοεί.

Όταν μοιράζεται την πληροφορία με τη Μαργαρίτα, εκείνη τον συμβουλεύει να μην εκμυστηρευτεί μια τόσο θλιβερή αλήθεια στην κοπέλα. Ο Λυκούργος περνά δύσκολα, προσπαθώντας να τα φέρει βόλτα με τη φροντίδα της εγγονής του και η Χάιδω αναλαμβάνει χρέη νταντάς. Η Αντιγόνη βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό της και πλευρίζει τον Ισίδωρο, παριστάνοντας ότι έχει αισθήματα για εκείνον. Ο Γρηγόρης παλεύει να πλησιάσει την Ευτυχία, όμως εκείνη θέλει χρόνο για να αφεθεί.

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

Close