Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Αλέξης- Πως πεθαίνει;

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια στη σειρά είναι δραματικές καθώς βρίσκεται νεκρός ο Αλέξης- Πως πεθαίνει ο Aλέξης;

Η Μαργαρίτα μετρά τις μέρες για την επιστροφή του Αλέξη, ο οποίος έχει κοροϊδέψει τους πάντες και κυρίως τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν στην κλινική πως έχει ξεπεράσει τις εμμονές του, αλλά το μυαλό του παίζει περίεργα παιχνίδια και κάνει πολύ σκοτεινές σκέψεις. Εξομολογείται στη μητέρα του πως γνώρισε μία κοπέλα, η οποία του αρέσει πολύ, αλλά αποφεύγει να της αποκαλύψει πως η Μάρθα του κίνησε το ενδιαφέρον επειδή του θυμίζει έντονα τη Μυρτάλη.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Ισίδωρος αναγνωρίζει την Αντιγόνη και ο Μάνος θέλει να την εξοντώσει

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Αλέξης- Πως πεθαίνει;

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς : Εκτός εαυτού ο Αλέξης κυνηγάει να σκοτώσει την Μυρτάλη

Γιατί ο O Αλέξης θέλει νεκρή τη Μυρτάλη

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Αλέξης- Πως πεθαίνει;
Το αρρωστημένο μυαλό του Αλέξη παίζει περίεργα παιχνίδια. Η Μυρτάλη κυριαρχεί στη σκέψη του και η εμμονή να την έχει μόνο αυτός συνεχίζει να εξουσιάζει το είναι του. Στο μυαλό του η Μυρτάλη είναι δική του.
Δεν μπορεί να την έχει κανένας άλλος. Αλλιώς τη θέλει νεκρή.
Ωστόσο, η Μαργαρίτα, που δεν γνωρίζει, είναι χαρούμενη με τις εξελίξεις, καθώς αγαπάει ιδιαίτερα τη Μυρτάλη, την πλησιάζει και της αποκαλύπτει πως ο γιος της θα επιστρέψει.

Τη νεαρή κοπέλα την πιάνει πανικός και μόνο στην ιδέα. Τρέμει για το τι θα επακολουθήσει Και δείχνει έντονα πως δεν χαίρεται καθόλου με την εξέλιξη αυτή. Άλλωστε, στη φυλακή που της είχε φτιάξει ο Αλέξης έζησε το χειρότερο εφιάλτη της ζωής της.Για πρώτη φορά η Μυρτάλη έχει παραλύσει τόσο από το φόβο και την απελπισία, ενώ οι απειλές του θα την κάνουν να σκεφτεί σοβαρά ακόμη και να βάλει τέλος στη ζωή της.

Νεκρός ο Αλέξης- Πως πεθαίνει;

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Αλέξης- Πως πεθαίνει;

Τα δολοφονικά του σχέδια και οι απειλές ξεκινούν. Η Μαργαρίτα δε μπορεί να πιστέψει πως ο γιος της δεν έχει θεραπευτεί, με αποτέλεσμα να εθελοτυφλεί. Η ζωή της πρωταγωνίστριας μπαίνει ξανά σε κίνδυνο.

Σύμφώνα με spoilers που κυκλοφορούν, Μετά από αυτο,  Θα  ξανακλείσουν τον Αλέξη στο ψυχιατρείο. Και αυτή τη φορά δεν θα ξαναβγεί γιατί θα πεθάνει.

Ο Αλέξης βρίσκεται νεκρός στο κελί του….

Πως θα αντιδράσει η Μαργαρίτα στο άκουσμα πως ο γιος της είναι νεκρός;

Τι θα δούμε στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας στην Γη της Ελιάς

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Αλέξης- Πως πεθαίνει;

Επεισόδιο 80 (Κυριακή 21 Νοεμβρίου)

Η υγεία της Μυρτάλης είναι εύθραυστη μετά την πνευμονία που την ταλαιπωρεί και ο Στέφανος βρίσκεται συνεχώς δίπλα της. Η Ισμήνη πανικοβάλλεται στο άκουσμα του ποσού που ζητούν οι απαγωγείς. Ο Κωνσταντίνος προθυμοποιείται να βοηθήσει με τα λύτρα, γεγονός που εκνευρίζει αφόρητα τον Σάββα. Ο Στάθης κι ο Στέφανος πείθουν την Αρετή να προχωρήσει με το χειρουργείο, παρά το ενδεχόμενο μιας μόνιμης παράλυσης.

Η Ευτυχία παίρνει τη γενναία απόφαση να χωρίσει οριστικά με τον Ανέστη. Εκείνος αντιδρά βίαια, αλλά αυτή τη φορά η Ευτυχία είναι προετοιμασμένη. Η εγκυμοσύνη της Βασιλικής αρχίζει να φαίνεται, αλλά ο Στάθης κι η Αρετή θεωρούν πως απλά πήρε κάποια κιλά. Η Μαργαρίτα ενημερώνεται από τον γιατρό του Αλέξη πως σε καμιά εβδομάδα θα μπορέσει να τον πάρει από την κλινική. Η είδηση της αποφυλάκισης του Φίλιππου χαροποιεί τη Βασιλική, αλλά κάνει έξαλλο τον Στάθη. Θολωμένος από την αδικία, παίρνει την καραμπίνα του κι αποφασίζει να αποδώσει μόνος του δικαιοσύνη.

Επεισόδια 81+82 (Δευτέρα 22 Νοεμβρίου)

Ο Λυκούργος κι ο Στέφανος προσπαθούν να λογικέψουν τον Στάθη που γυρεύει εκδίκηση για τον πυροβολισμό του γιου του. Ο Φίλιππος μετά την αποφυλάκισή του εγκαταλείπει οριστικά το πατρικό του και ξεκαθαρίζει στη Χάιδω πως δεν θέλει καμία σχέση μαζί της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κι ο Λυκούργος, μετά την παραδοχή της Χάιδως πως σκηνοθέτησε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της. Ο Ιάκωβος καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να φέρει κοντά τον αστυνόμο Κουράκο και την Ιουλία, αλλά εκείνη έχει ακόμα στο μυαλό της τον Στάθη. Την ίδια ώρα η Αρετή συναινεί με το θέμα του χειρουργείου και ο γιατρός της κανονίζει την επέμβαση σε μια εβδομάδα. Η Ισμήνη αγωνιά για την τύχη του παιδιού της, ενώ ο Σάββας τη διαβεβαιώνει πως θα μαζέψει το ποσό έγκαιρα. Η Μυρτάλη συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την πνευμονία κι ο Στέφανος ειδοποιεί εκ νέου την Αντιγόνη.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Ο Στάθης χωρίζει την Αρετή

Η Άννα ξεκινά να δουλεύει στο καφενείο του Πότη, απογοητεύεται όμως όταν καταλαβαίνει πόσα χρήματα θα βγάζει. Η υγεία της Μυρτάλης επιδεινώνεται και η Αντιγόνη την πιέζει να πάνε στο νοσοκομείο. Ο Ισίδωρος στέλνει ένα δώρο στην Αντιγόνη, η οποία ξαφνιάζεται αρκετά μόλις το παραλαμβάνει. Η Άννα εκβιάζει τον Δημήτρη έχοντας αποδείξεις στα χέρια της και καταφέρνει να του πάρει ένα ποσό από αυτά που της έκλεψε, μέσω της Λένας. Ο απαγωγέας ζητά από την Ισμήνη να παραδώσει η ίδια τα λύτρα, με τον Λυκούργο να διαφωνεί κάθετα και με τον Σάββα να την πιέζει να το κάνει!

Επεισόδια 83+84α (Τρίτη 23 Νοεμβρίου)

Η αγωνία εντείνεται όταν οι απαγωγείς επικοινωνούν με την Ισμήνη και τον Λυκούργο για να μεθοδεύσουν την παράδοση των λύτρων. Ο άνθρωπος του Κωνσταντίνου παρακολουθεί τη διαδικασία κρυφά, με σκοπό να εντοπίσει ποιος έχει αρπάξει το μωρό. Την τελευταία στιγμή, όμως, η παράδοση ακυρώνεται κι η Ισμήνη φοβάται πως δεν θα ξαναδεί το παιδί της. Ο Στάθης νιώθει να ασφυκτιά από τους διαρκείς ελέγχους της Αρετής και δεν μπορεί να βγάλει την Ιουλία από το μυαλό του.

Ο Δημήτρης εξομολογείται στην Αθηνά πως δεν την έχει ξεπεράσει, αλλά εκείνη είναι άκαμπτη και σκληρή απέναντί του. Το κέφι του θα χαλάσει ακόμα περισσότερο όταν η Άννα, για να τον εκδικηθεί, θα του κάψει το αυτοκίνητο. Ο Στέφανος και η Ιουλία βρίσκονται δίπλα στη Μυρτάλη, η οποία παλεύει να ανακάμψει από την πνευμονία, ενώ μια απρόσμενη συνάντηση τους περιμένει στο νοσοκομείο.Η Αρετή πηγαίνει στο νοσοκομείο και βλέπει τον Στέφανο να μιλά με την Ιουλία.

Η Αναστασία αποκαλύπτει στον Ιάκωβο πως η Αθηνά σκοπεύει να μεταβιβάσει το μισό μερίδιό της από την περιουσία των Βρεττάκων στη Μυρτάλη. Ο Ιάκωβος το μεταφέρει στην Ιουλία κι αυτή, με τη σειρά της, απαιτεί από τον Ισίδωρο και τον Μάνο να κάνουν το ίδιο.

Επεισόδιο 84β (Τετάρτη 24 Νοεμβρίου)

Ο Δημήτρης κάνει στον Ανέστη μια πρόταση στην οποία δύσκολα θα αντισταθεί, αφού βλέπει ότι θα βγάλει «εύκολα» χρήματα. Ο Στάθης παίρνει τηλέφωνο την Ιουλία και από τον διάλογό τους διαφαίνεται ο έρωτάς τους που τους οδηγεί, γι’ ακόμα μια φορά, σε αδιέξοδο. Οι απαγωγείς του μωρού της Ισμήνης εμφανίζονται πάλι και η αγωνία για την οικογένεια του Λυκούργου δείχνει να μην έχει τέλος.

Επεισόδιο 85 (Πέμπτη 25 Νοεμβρίου)

Η Ιουλία απαιτεί από τον Ισίδωρο και τον Μάνο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αθηνάς και να μεταβιβάσουν ένα μερίδιο από το ποσοστό της επιχείρησης στη Μυρτάλη.

Η προσπάθειά της, όμως, είναι μάταιη, καθώς δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χάσουν κάτι από τα κεκτημένα τους. Η αντίδραση του Ισίδωρου και του Μάνου βάζει τον Ιάκωβο σε υποψίες και τον οδηγεί να ψάξει εκ νέου το θέμα της διαθήκης του Ιπποκράτη.Η κατάσταση της υγείας της Μυρτάλης βελτιώνεται κι επιτέλους γυρίζει στο σπίτι της.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς: Πως αντιδρά ο Στάθης στον Δεσμό της Ιουλίας με τον Κουράκο;

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον Στάθη και την Αρετή συνεχίζονται, με την Αρετή να ξεπερνά κάθε όριο προκειμένου να τον τιμωρήσει για την απιστία του. Ο Στάθης νιώθει τρομερή πίεση και, σε μια στιγμή απελπισίας, τηλεφωνεί στην Ιουλία και ζητά να την δει.

Ο Κωνσταντίνος συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους απαγωγείς και τις μοιράζεται με τον αστυνόμο Κουράκο, μέσω του Δημήτρη. Ο Ισίδωρος, νιώθοντας ηθικά υποχρεωμένος απέναντι στην Αντιγόνη, αποφασίζει να κάνει τεστ DNA για να της επιβεβαιώσει τις υποψίες.

Δείτε ακόμη Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια : , 86 , 87 , 88 , 89 , 90, 91 , 92

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Δείτε όλα τα spoiler και τα επόμενα επεισόδια από την Γη της Ελιάς με ένα κλικ εδώ

 

Close