Κρουασάν δίχρωμα με σοκολάτα για το πιο λαχταριστό κολατσιό!

Κρουασάν δίχρωμα με σοκολάτα και με μαγιά πολύ εύκολα και νόστιμα! Ιδανικά για κολατσιό του παιδιού, για πρωινό, για τη μικρή γλυκιά αμαρτία μας! Φτιάξτε τα και θα τα ζητάτε συνέχεια!

Υλικά

Ενάμιση ποτήρι γάλα χλιαρό

1 φακελάκι ξηρή μάγια

5 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 ποτηράκι του κρασιού ηλιέλαιο(105ml)

μισό κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

2 βανίλιες κάψουλες

3,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 φακελάκι μπέικιν

1 ασπράδι αυγού

3 κουταλάκια σούπας κακάο

100gr φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

200 γραμμάρια κουβερτούρα

Δείτε ακόμα Τα πιο αφράτα κρουασανάκια με γέμιση μερέντας! 

Εκτέλεση

Με το ένα ποτήρι γάλα διαλύω τη μαγιά με μία κουταλιά ζάχαρη ανακατεύω με το σύρμα και τα αφήνω 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μάγια. Μετά βάζω το ηλιέλαιο τη ζάχαρη το υπόλοιπο γάλα το ασπράδι και τα ανακατεύω, βάζω σχεδόν όλο το αλεύρι κρατάω δηλαδή λίγο αλεύρι θα σας πω, γιατί ζυμώνω χωρίζω τη ζύμη στα δύο στο πρώτο μέρος ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι στο δεύτερο μέρος ρίχνω το κακάο κοσκινισμένο. Αφήνω και τα δύο σκεύη σκεπασμένα για μία ώρα να διπλασιαστεί ο όγκος τους μετά από μία ώρα χωρίζω την κάθε ζύμη στα τρία, ανοίγω 3 φιλαράκια αλείφω με το φρέσκο βούτυρο το πρώτο και το δεύτερο μετά ανοίγω ένα τεράστιο φύλλο στρογγυλό τοποθετώ το σκούρο φύλλο επάνω στο άσπρο βάζω χωρίζω σε τρίγωνα. Βάζω ένα κομμάτι σοκολάτα και τυλίγω, από πάνω αλείφω με τον κρόκο αυγού και λίγο βούτυρο λιωμένο. Ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15 με 18 λεπτά.

Κρουασάν δίχρωμα με σοκολάτα για το πιο λαχταριστό κολατσιό!

Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close