Παραδοσιακή τραχανόπιτα με κολοκυθάκια, φέτα, πράσο και μυρωδικά. Αυτή η πίτα είναι χωρίς φύλλο, μαλακή και εύκολη στην εκτέλεση. Θα την ευχαριστηθούν τα παιδιά και όλη η οικογένεια. Μπορείτε να τη φτιάχνετε σε γιορτές, για τον μπουφέ σας ή ακόμη και το σχολείο του παιδιού!
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κολοκυθάκια από το εξωτερικό τους πράσινο μέρος και τα τρίβω στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζω ελαφρώς και τα στύβω καλά. Σε μια λεκανίτσα βάζω το κολοκύθι μου, τον τραχανά,τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, τα πράσα μου ψιλοκομμένα , το άνηθο, τη φέτα , το λαδάκι και αλατοπιπερώνω!!! Ανακατεύω καλά και τοποθετώ το μείγμα μου σε ταψάκι καλά βουτυρωμένο!!!! Βρέχω την επιφάνεια με λαδάκι ή με τσιμπιές από βουτυράκι και ψήνω στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Tzela Antonopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις