Υπέροχη κλασική πάστα αμυγδάλου. Ένα αγαπημένο γλυκό με αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι, πλούσια κρέμα, αέρινη σαντιγί και φυσικά αμύγδαλο φίλε γεμάτο αρώματα. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την γεύση αυτού του γλυκού που είναι τόσο νόστιμο και εντυπωσιακό. Είναι ιδανικό για γιορτές και επίσημα τραπέζια, φτιάξετε το οποτεδήποτε και θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους!
- ζαχαρη 125γρ.
- αυγα 5
- αλευρι 155γρ
- μπέικιν πάουντερ 1.5 κ.γ
- βανίλια 2
Υλικά
- ζαχαρη 100γρ
- κορν φλαουρ 45γρ
- αυγα 2
- γάλα 500γρ
- βανίλια 2
- βουτυρο 1 κ.σ
- κρεμα γαλακτος 250ml
Για την κρέμα
- φιλέ αμυγδάλου 400γρ
Για το γαρνίρισμα
Ingredients:
For the cream:
100gr. sugar
45gr. cornstarch
2 eggs
500gr. milk
2 vanillins
1 tbsp. butter
250ml double cream
For the sponge cake:
125gr. sugar
5 eggs
155gr. flour
1.5 tsp. baking powder
2 vanillins
For the syrup:
1 cup sugar
1 cup water
For the garnish:
400gr. grated almonds
Δείτε την εκτέλεση τις συνταγής εδώ
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι από την Georgia Chatzimanoli-Grimwood
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα