Τσουρεκομαργαρίτα πρωτότυπη και αφράτη!

Φτιάχνουμε ένα πρωτότυπο τσουρέκι μαργαρίτα που τα παιδιά θα λατρέψουν! Είναι αφράτο πολύ νόστιμο και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε! Για το Πάσχα, για το σχολείο, για το κολατσιό για όπου και όποτε θέλετε!

Δειτε ακομα Τα πιο αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια της γιαγιάς μου.Μια συνταγή Μικρασιάτικη με τα μυστικά της για να τα πετύχετε!

Υλικά

1 ζαχαρούχο γάλα
2,5 κουτιά (με το κουτί απ’το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 κουτ.γλ. κακούλε
1 κουτ.γλ. μαχλέπι
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
200 γραμμ. μαγιά νωπή
1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι
3 κουτιά ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (ζεστό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
Ζυμώνω και αφήνω το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Πλάθω τα τσουρέκια τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

Δειτε ακομα Πολύ αφράτα τσουρέκια! Δοκιμάστε τα θα σας ενθουσιάσουν…μπορούν να γίνουν και φανταστικά κρουασάν για όλες τις μέρες όχι μόνο το Πάσχα!!!”

Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ στρώνω λαδόκολλα στο ταψί για να μην λερώνονται πολύ τα ταψιά.(Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο ,έτσι ακριβώς τη βρήκα,απλά εγώ έβαλα περισσότερη ζάχαρη 3 κουτάκια ,κι όχι 2.5 που λέει….,και έβαλα ένα κουτάκι σπορέλαιο,κι ένα βούτυρο 250 γρ.)

Τσουρεκομαργαρίτα πρωτότυπη και αφράτη! Τσουρεκομαργαρίτα πρωτότυπη και αφράτη! Τσουρεκομαργαρίτα πρωτότυπη και αφράτη!

Η συνταγή είναι της Εύη Ρουσσοπούλου

Δειτε ακομα Σουηδικά γεμιστά(kanell bullar) τσουρέκια κανέλας !!!

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο


Close